HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı sonrasında Hükümet Konağı önündeki tören, Ödemiş Belediyesi Bandosu’nun seslendirdiği marşlarla son buldu. Törene, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Garnizon Komutanı Prs. Bnb. Hasan Yüzüak, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Cumhuriyet Savcısı Celal Tekin, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel,belediye meclis üyeleri, parti temsilcileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.
Tören daha sonra Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi Büyük Salonu’nda devam etti. Buradaki Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Ödemiş İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cafer Cebeci bir Konuşma yaptı. Cebeci Konuşmasında, “ Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da Tutuşturduğu meşalenin Anadolu’da elden ele gönülden gönüle dolaşmanın 98.Yıldönümünü kutluyoruz.

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve cesaretle tek yürek olarak giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır. Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir.
19 Mayıs gençlik demek gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.
Atatürk gençlerle ilgili olarak bir sözünde “ Ey Türk gençliği, yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk: Onu yüceltecek sizsiniz” ifadesinde bulunmuştur.
“Siz Türk’e İstiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, nene hatunların, Yalnız Efelerin; “ Ya İstiklal Ya Ölüm diyen: Antepli Şahinlerin sütçü imamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Fatihlerin, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız.
Unutmayınız ki, her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşuşturan Türk bayrağımız rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki “ Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.  Bu Duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyor. Siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum”
Tören daha sonra Öğrencilerin Atatürk şirinin okunması,  oratoryo gösterisi, şarkı dinletisi, öğrencilerin hep birlikte  “Biz Atatürk Gençleriyiz” şarkısını söylediler. Daha sonra Öğrenciler hep birlikte sahnenin ortasında Atatürk posteri açtılar. Bu gösteri kutlamaya gelenler tarafından büyük alkış alırken, tören çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verilmesini ardından tüm öğrenciler ve Ödemiş protokolünün hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesini ardından sona erdi. 







Editör: Haber Merkezi