HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Çelenk bırakma törenine CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis ve yönetim kurulu üyeleri ile Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve CHP’liler katıldılar.

Basın açıklamasını Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş Gençlik Kolları Yönetim Kurlu üyesi Tuğcan İşçi yaptı, “ 19 Mayıs 1919 tarihi milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde tarih sahnesinde bir kez daha şahlanışının destanıdır. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir zamanda, Mustafa Kemal,“Bu millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. Ya istiklal ya ölüm” sözleriyle bağımsızlık hareketimizin fitilini ateşleyerek, Samsun’a ayak basmıştır. Bu milli mücadele hareketiyle birlikte, Mustafa Kemal ve silah arkadaşları öncülüğünde, aziz milletimiz kendi makus kaderini tersine döndürmeyi başarmış ve esaret altında yaşayamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır.

Binlerce şehit verilerek, sıkıntı ve yokluk içinde, büyük özveriler neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, biz gençlere emanet edilmiştir. O yüzdendir ki; Mustafa Kemal, doğum günüm dediği 19 Mayıs’ı biz gençlere armağan etmiş ve “Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Diyerek biz gençlere olan güvenini en güzel şekilde dile getirmiştir.

Unutmamak gerekir ki; ay yıldızlı bayrağımızın altında, hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan unsur, Atatürk’ün önderliğindeki milli mücadele sonucunda kurulan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir.

Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarında yükseltecek olan biz Türk Gençleri, ne denli büyük bir sorumluluk üstlenmiş olduğumuzun bilinç ve idrakindeyiz. Bu inançtan aldığımız azim ve kararlılıkla ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, çağdaş medeniyetler seviyesine taşımak adına, elimizden geleni yapacağımızdan kuşkunuz olmasın.

19 Mayıs 1919’da başlatılan, Anadolu direnişinin ortaya koyduğu özgürlük ve bağımsızlık arzusu, bugün de biz gençlerin en büyük güç ve onur kaynağıdır. Mücadelemizi her gün artan kararlılıkla, sonuna kadar sürdüreceğiz. 19 Mayısları büyük coşkularla kutlayacağımız dönemleri yeniden yaşayacağız. Bir gün yine güneş Samsun’dan doğacak ve aziz Türk Milletinin çağ dışılığa itilmesini mutlaka önleyeceğiz.  Bayrağımızın hür olarak dalgalanmasını borçlu olduğumuz büyük ve değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor ve cumhuriyetin yılmaz bekçileri gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını sevgi ve saygılarımla kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi