Ege'deSonSöz


İzmir Valiliği’nden izin alan şirket taş-mıcır ocağını Küçük Menderes Beydağ Projesi Ödemiş Beydağ Sulaması yapım işinde kullanacak.

Adını Maldivler’den aldığı ada ve yaptığı milyon dolarlık otel projesi ile duyuran Ankaralı Aydeniz İnşaat Şirketi’ne İzmir Valiliği Ödemiş’te taş ve mıcır ocağı tesisi için izin verdi. Valilik, şirketin başvurusunun ardından ‘ÇED gerekli değildir’ dedi. Şirket, Küçük Menderes Beydağ Sulama Projesi’ni yapıyor.

İzmir Valiliği kamuoyunda Maldivler’de satın aldığı Maguhdhuvaa Adası’na 110 milyon dolar para harcayarak otel yapan Ankaralı Aydeniz İnşaat’a Ödemiş’te taş-mıcır ocağı tesisi izni verdi. Şirketin valiliğe yaptığı başvuru sonrası ‘ÇED gerekli değildir’ kararı çıktı.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ahmet Aydeniz’in yaptığı şirkette Ülkü Aydeniz Keklikoğlu, Murat Aydeniz, Fırat Aydeniz ve Meriç Aydeniz isimleri ortak olarak yer alıyor. Türkiye’nin birçok yerinde sulama projeleri, tünel inşaatları, cezaevleri ve hastaneler yapan şirketin yurt içinde ve yurt dışında birçok ortak girişimi bulunuyor.

Afganistan’da Kabil Havalimanı,  Bifano Hava Üssü, NATO Tesisleri ve Etiyopya’da yol inşaatları yapan şirketin İstanbul 3. Havalimanı ihalesini kazanan şirketler arasında yer alan Kolin İnşaat ile birlikte Şanlıurfa’da Yukarı Harran Ovası Sulaması Ana Kanal İnşaatı projesi de dikkat çekiyor.

İzmir Valiliği’nden izin alan şirket taş-mıcır ocağını Küçük Menderes Beydağ Projesi Ödemiş Beydağ Sulaması yapım işinde kullanacak.

84060 numaralı sahada II – A Grubu Maden (Gnays –Mıcır) üretecek olan Aydeniz İnşaat 7.82 hektarlık alanda çalışma yapacak.  Ödemiş Kaymakçı eski Beldesi’ne 2,5 kilometre uzakta olacak olan tesisler kısa zamanda faaliyete başlayarak projeye destek olacak.

Editör: Haber Merkezi