Haber: Tolga KIZGIN

Ödemiş’te ikamet eden Yalçıner Ailesi,  Ödemiş Belediyesi’ne ve Garip’i hayata döndüren yetkililere minnet duygularını iletti. Hayvansever Yalçıner ailesi uzun zamandır sokakta baktıkları melez ırkı köpeğin hastalanması sonucu Ödemiş Belediyesi Barınağı’na getirdi. Yalçıner ailesi yaklaşık üç aydır tedavi gören Garip’in, sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşıyor.

“Yemek, su ve ihtiyacı olan sevgi“

Hayvanlarını çok sevdiğini belirten 25 yaşındaki Seray Yalçıner, “Garip, sokakta yaşayan bir köpekti. Eve gelir giderken ona yemek ve su veriyordum. Bir de ihtiyacı olan sevgi. Zamanla birbirimize çok alıştık. Artık her gün bizi evinde önünde bekliyor, ya da gideceğimiz yere kadar bize eşlik ediyordu. Sonra ortadan bir anda kayboldu. Eğitim için şehir dışına çıkmak durumunda kaldım. Bu süreçte de annem ve babam GariP’i aradılar ama bulamadılar. Bir süre sonra hastalanmış halde evimizin önüne geldi. Kendi çabalarımızla tedavisine başladık. Sonuç alamadık. Durumu her geçen gün kötüye gidiyordu. Bu sıra da Ödemiş Belediyesi’ne ait Hayvan Barınağı’na haber verdik. Yetkililer Garip’i alıp götürdü” dedi.

“Ödemiş Belediyesi’ne ve barınakta görevli çalışanlara minnettarım.“

Anne Seval Yalçıner, “Garip bizim için aileden biri gibi oldu. Tedavisi için çok uğraş verdik ama başarılı olamadık. Barınağa haber verdiğimizde çok kaygılarım vardı. Yanlış uygulamalar yapan bazı barınaklar yüzünden ilgilenilmez diyordum. Hatta uyutup, bize öldü denilir diye düşündüm. Ama buradaki çalışanların hayvanlara karşı canla başla mücadele etmesi beni umutlandırdı. Garip çok iyi bir şekilde tedavi edildi ve şu anda sağlığına kavuştu.  Ödemiş Belediyesi’ne ve barınakta görevli çalışanlara minnettarım. Bizler hayvanlara sadece sevgimizi verebiliyoruz. Aslında herkes biraz daha duyarlı olsa sokak hayvanı diye bir şey olmaz” dedi.

Ödemiş Belediyesi yetkilileri hayvan barınağında çalışmalarını sürdürüyor

Sokak hayvanlarının korunması amacıyla Ödemiş Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hayvan Barınağında her gün çok sayıda sokak hayvanının bakımı, tedavisi ve kısırlaştırma operasyonları yapılmaktadır.

 

Editör: Haber Merkezi