HABER: GÜLÇİN ÖNEM
 Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Ödemiş’te de bayram hareketliliği başladı. Bayram alışverişine çıkan vatandaşlar esnaflara rahat bir nefes aldırdı. Ramazanı durgun geçiren esnafın, hareketlenen bayram alışverişiyle birlikte son günlerde yüzü gülmeye başladı. Şeker, çikolata, lokum, kolonya gibi Ramazan Bayramı’nın simgelerinden olan  ürünler tezgâhtaki yerini aldı.

Yaz mevsiminden dolayı canlı renkler  ilgi görürken, çocuklarını yanına alan ev hanımları çarşıda birçok mağazayı gezerek, bütçesine uygun bayramlıkları alarak alışverişini tamamlıyor. Giyim ve ayakkabı sektörü özellikle arife gününe hazırlanıyor. Vatandaş, arife günü fiyatların çok daha ucuz olacağını düşündüğü için genellikle bayram alışverişini arife günü yapıyor.

Ödemiş’te bulunan pazarcı esnaflarının bayram öncesi düşünceleri ise şöyle:

Eşarp Dünyası çalışanı Özge Kasap” Bayram sezonu açıldı, sıcaktan kaynaklı işlerimiz durgun. Bayrama kadar işlerimizin yoğunlaşmasını bekliyoruz. Bayramın 2. Gününden itibaren Ödemiş halkına hizmet vermeye devam edeceğiz. Tüm Ödemiş halkının bayramını kutlarız. “

Karacan Çamaşırları sahibi Burak Baturay  “Bayram yoğunlukları başlamış bulunmaktadır. Müşterilerimize sıcaklara rağmen bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Bayram alışverişi için bütün çeşitlerimizi hazırladık. Hiçbir müşteriyi geri çevirmeden ihtiyaçları doğrultusunda ürünlerimizi satışa sunuyoruz. Bütün Ödemiş halkının ramazan bayramını kutlar, sağlıklı günler diliyorum”

Kristal Bebe Niyazi Gürkaya” Bayram satışları başladı ama sıcaklar çok fazla etkiliyor. Ekonominin kötü gidişinden dolayı satışlar azaldı. Köylü alışverişe gelmiyor. 25 yıldır esnaflık yapıyorum ilk defa bu sene, işler bu kadar düşük. Dışarıdan gelen firmaların halkımız üstünde bırakmış olduğu etkinin azalması gerekiyor. Tüm halkımızı şehrin kendi esnafından alışveriş yapmasını bekliyorum. Tüm Ödemiş halkının ramazan bayramını kutluyorum.”

Ada Shoes sahibi Mustafa Erdem” Bayram satışları daha yeni başladı. Şu an için bir yoğunluk yok ama Bayrama kadar yoğunluk bekliyoruz. Sıcaklar bayram satışlarını çok etkiliyor. Müşterilerimiz alışveriş için havanın sıcak olmasından dolayı güneşin olmadığı akşamüzeri saatlerini seçiyorlar. 15 senedir bu işi yapıyorum. Yeni dükkâna geçtiğimiz için bu sene diğer senelere göre daha iyi. Bütün Ödemiş halkının ramazan bayramını kutluyorum.”

By Avni- Şık Bay Sahibi Avni Yalçınkaya” Köylü kesiminin ürettiği ürünlerden para kazanamamasından dolayı satışlarımız kötü ve durgun geçiyor. Geçen seneyle bu senenin arasında yarı yarıya kadar düşüş var. Sıcaklardan dolayı müşteriler gelmiyor. Bayramla birlikte %20 lik bir artış bekliyoruz. Tüm Ödemiş halkımızın ramazan bayramını en içten dileklerimizle kutlarız.”

Aydan Ataç Style sahibi Aydan Ataç “Genel anlamda bir durgunluk var. Bayramın yaklaşmasıyla hareket başladı. Çok şükür işlerimiz iyi gidiyor. Geçen seneye göre biraz daha durgun diyebiliriz. Ve daha iyi olacağını umut ediyoruz. Ödemiş halkının ramazan bayramını  kutluyorum”.







Editör: Haber Merkezi