HABER TOLGA KIZGIN

Ödemiş’te bulunan ve bugüne kadar üyelerine büyük hizmetler veren adeta, atsız kahraman oda temsilcilerimizi ve odaları tanıtacağız. İlk konuğumuz Ödemiş Marangozlar Odası Başkanı Nihat Kâhya. Sanayi Sitesi Sosyal Tesislerde bir büro içerisinde hizmet veren Marangozlar Odası’nın 250 üyesi bulunuyor. Üyelerini sosyal alanda geliştirmek amacıyla birçok geziler tertip etmiş. Bunlar içerisinde, akılda kalanlar Anıtkabir ve Çanakkale gezisi. Bu arada, birçok fuarlara da katılan Marangozlar Odası, ortaklarının üretimlerini her yerde tanıtmış.

Oda üyelerine fuar ve gezi etkinlikleri

2 çocuk ve 2 torun sahibi 66 yaşındaki Nihat Kâhya, 1984 yılında yönetime girmiş. 25 yıldır aynı odanın başkanlığını başarı ile sürdüren Nihat Kâhya, “Her yıl fuarlara katılıyoruz. Konya, İstanbul, Adana, İnegöl fuarlarında ortaklarımızın ürünlerini en iyi şekilde tanıttık. Bu arada gittiğimiz yerlerde odamıza katkılar sağladık. Üyelerimizin Ankara’yı ve Anıtkabir’i görmesi için iki otobüs ile Ankara’ya gittik. Anıtkabir’i ziyaret ederek Atamıza olan saygımızı dile getirdik. Ankara gezimizde TBMM’yi de ziyaret edip vekillerimiz ile tanışma imkânı sağladık. Bu arada binlerce şehidimizin yattığı Çanakkale’ye gezi düzenleyip şehitlikleri ziyaret ettik.“

Türkiye’de ikinci olarak BAĞ-KUR irtibat bürosunun Ödemiş’te açılması sağlandı

“Meslek kursları açarak ortaklarımızın bilgi ve görgülerini arttırıp, mesleklerinde daha başarılı olmalarını sağladık. Yıllar önce Ödemiş’te BAĞ-KUR bürosu olmadığı için halkımız büyük bir sıkıntı içindeydi. En ufak bir işini yaptırmak için İzmir’e gelip gidiyor bu da vatandaşlarımızın ekonomisini etkiliyordu. Oda başkanlarımızla yoğun bir çalışma içerisine girdik ve Ödemiş’te Ankara Polatlı’dan sonra, 1992 yılında Türkiye’de ikinci olarak BAĞ-KUR irtibat bürosunu açmayı başardık.”                                                                       

Ödemiş Marangozlar Odası Eski Başkanları

“Bu arada eski başkanlarımızı anmadan geçmeyeceğim“ diyen sanayi sitesi yönetim kurulu üyesi, İzmir Esnaf Yönetim Kurulu Üyesi ve Birgi 30 Evler Kooperatifinin kurucularından Nihat Kâhya, “1965 yılında kurulan odanın ilk başkanı rahmetlik Nevzat Adagide, ikinci başkan Tahsin Tüzünoğlu, üçüncü başkan İsmail Yılmaz’dan sonra, ben bu makama geldim. İlk geldiğimizde, bir daktilodan başka bir şeyimiz yoktu. Şimdi büromuzda her şeyimiz var. Bunun yanında, sanayide 50 metre karelik bir dükkânımız bulunmaktadır. Yönetim kurulundaki arkadaşlarıma büyük bir anlayışla bana yardımcı oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum. İşte bu vefakâr arkadaşlarım; Başkan Vekili Ahmet Solak, Üyeler Recep Katmer, Ertuğrul Şenol Yılmaz, Ayhan Kasap, Enver Gök, Muzaffer Yücepınar’dır.

Editör: Haber Merkezi