Ödemiş’te yaşayan ve hiçbir sağlık güvencesi olmayan vatandaşlardan yaklaşık bin 500 kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na gelir testi başvurusunda bulunduğu bildirildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu Ödemiş Şube Müdürü Ayhan Ataş, 1 Ocak’ta uygulamaya başlanan Genel Sağlık Sigortası kapsamında, hiç geliri olmayan ya da gelir durumu düşük olan vatandaşların yaptırmasının zorunlu olduğu gelir testi yaptırma işlemleri ile ilgili bilgi verdi.
Ödemiş’te ki gelir testi başvurusu ve test işlemleri hakkında da bilgiler veren Ataş, “Vatandaşlarımızın gelir testi işlemlerinin aksatılmadan zamanında yapılabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının personel katkısı ile büyük bir özveri ile çalıştık. Kurumumuza zorunlu sağlık sigortası kapsamında yaklaşık bin 500 civarında tescil kaydı yapıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yaptığı bildirimler otomatik olarak bizim ekranımıza düşüyor ve tescilleri yapılıp kişilere iadeli taahhütlü olarak gönderiliyor. Tescil işlemi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından değerlendirilerek kişilerin durumlarını anlatan gelir testi kurumumuza bildiriliyor. Müracaatların yüzde 85’i gelir testinin altında olduğu için devlet tarafından karşılanıyor geri kalan yüzde 15’lik kısım ise 35,83 - 106,13 - 212,76 liralar halinde aylık prim ödemeleri gerekiyor. Ayrıca kurumumuz günde yaklaşık 1000 kişiye hizmet veriyor” diye konuştu.
703 kişi testin altında kaldı
Ödemiş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ayşe Saçmalı’nın verdiği bilgilere göre şu ana kadar gelir testi sonuçlanan vatandaşlar ise 4 kriterde değerlendirilip, prim ödemeye hazır hale getirildi. Saçmalı, “Bunlar da gelir testi altında olan 703 vatandaşımızın primleri devlet tarafından karşılanacak. Gelir testinin üstündeki 434 kişi 35 lira, onun üzeri 38 kişi 106,108 lira, onun üzeri 4 kişi 212,76 liralar halinde prim ödeyerek Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınacak” dedi.
Editör: Haber Merkezi