HABER: YÜKSEL BALCI 

Ödemiş Kent Konseyi önderliğinde, Ödemiş Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği fidan dikme törenine, Kaymakam Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ak Partili Belediye meclis üyeleri, Kent Konseyi Başkanı doçent  Funda Yoldaş, Bayındır Orman İşletme müdürü Hasan Sarıtaş, Ödemiş Orman İşletme müdürü Mevlut Polat,  Ödemiş Anadolu imam Hatip Lisesi ve Ödemiş Fazıl Alpay Sağlık Mesleki ve Teknik Lisesi Öğrencileri ve Öğretmenler katıldılar.

 Törende, bir konuşma yapan Bayındır Orman İşletme müdürü Hasan Sarıtaş “ Burası bizim fıstık çamı ağaçlandırma sahamız. Geçtiğimiz aylarda burada bir yangın olayı oldu. Bir kısım fıstık çamı yandı ve kurudu. Sizlerle birlikte yanan alanı çam fıstığı dikimi yaparak tamamlayacağız. Yaklaşık 500 adet fıstık çamı  fidanımız var. Buraya sizlerle birlikte çam fıstıklarımızı dikeceğiz. Bazen böyle toplu dikimlerde hatalar oluşuyor. Diktiğimiz fidanlar yeniden kuruyor. Bunların önüne geçmek için bizi dikkatle dinleyin diyerek fidan dikimini gösterdi. Bu arada burasının 15Temmuz Demokrasi şehitler ormanı olduğunu belirtmek isterim.” Diyen Hasan Sarıtaş dikilecek fidanlarla 15 Temmuzda hayatını kaybeden şehitlerimizin ruhu şad olsun.
Daha sonra öğrenciler, Öğretmenler ve protokoller tarafından 10 dekar alana 500 fıstık çamı dikildi. Çam dikiminden sonra konuklara aşure ikram edildi.

             

 


Editör: Haber Merkezi