HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, şehitleri anmak isteyen Ödemişliler, Kültür Park’ta buluştular.

Anma etkinliğine Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Garnizon Komutanı Askerlik şubesi Başkanı Umur Kılıç, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, eşi Nevin Badem, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Celil Tekin,  Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kundak, Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ramazan Şerif Delibalta, MHP Ödemiş ilçe Başkanı İsmail Poyraz,  Belediye Meclis üyeleri, Oda Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Anma töreninde Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem konuşma yaptı.

Badem, “ Bugün İstiklal savaşından sonra ya da birinci dünya savaşından sonra ülkemizin gördüğü en büyük kalkışmanın 250 kişinin üzerinde şehit verdiğimiz bugüne kadar gördüğümüz darbelerin en kanlısını gördüğümüz bir günün ikinci yılı biz darbeden hemen sonra bu hain kalkışmadan sonra bir avuç ünü formalı hainin kalkışmasından sonra çıktık sokaklarda dedik ki 15 Temmuzu 15 Temmuz hainlerini ve 15 Temmuzu yapanları unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.  İstiyoruz ki işte bu Özel günde hep beraber bir arada tekrar 15 Temmuzları hatırlayalım. Hafızalarımızda Canlı tutalım olanları unutmayalım. Şu an Türkiye’nin her yerinde insanlar için için içinde hissettiklerini titreyerek, dışarı vurmaya çalışıyor. Siz bu coğrafyanın insanları daha öncede nasıl Yunan işgalinde Yunanlıları dur dendiyse bu topraklarda belki o günü görmedik ama başımıza gelirse nasıl dur diyeleceğini Ödemiş’te ve tüm Türkiye’de hep beraber gördük. Yeter ki insanlarımızın fabrika ayarlarıyla oynamaya kalkmasınlar. Yeter ki insanlarımızın inanç sistemine karşı gelecek düşüncelerine karşı harekete geçmesinler” dedi.

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, “  15 Temmuz 2016 yılında bu ülkenin bağımsızlığını ve Milli birliğini bozmaya yönelik bir kalkışmaya yeltenen Fetö adı verilen o terör örgütünün başaramadığı ve hiçbir zaman başaramayacağı bir hareketin yıl dönümünde iki sene sonra güzel Ödemişimizde sizlerle birlikte bu programı gerçekleştiriyoruz.  İki sene önce 15 Temmuz 2016 yılında bu saatlerde bizler Ödemiş İlçesinde belki fiilen çok fazla bir şey hissetmedik bu kalkışmanın bu hareketin Ödemişte fiili olarak yansımaları çok şükür gerçekleşmedi. Ama hepimiz TV lerden seyrettik. Hepimiz 15 Temmuz şehitler köprüsü o zamanki adıyla Boğaziçi köprüsünün ne hale geldiğini nasıl işgal edildiğini gördük. Bu şimdiye kadar yaşadığımız bizim geçmişte bildiğimiz bizlere anlatılanlara da benzemiyordu. 1980 iktidallını bir zat yaşayan insan olarak bu böyle bir hareket değildi. Bugün yıldönümüne ismini verdiğimiz bağımsızlığımıza milli beraberlik ve demokratiğimize doğrudan hedef alan bizi yok etmeye belki de geçmişte bir manda hükümeti altına çevirmemenin sıkıntısını yaşayan ülkelerin hep birlikte düzenledikleri ve maalesef aramızda dahili hainler buldukları ciddi bir kalkışmaydı. Bir ihanet hareketiydi.  Ama Türk Milleti tarih ’de olduğu gibi her zaman bundan sonrada olacağı gibi bağımsızlığına ve Milli birliğine ve egemenliğine göz dikmek isteyen dahili harici her türlü bedvayi sonunda bertaraf etmeyi bildi biz Ödemişimizde bu kalkışmayı aynı akşamdan itibaren tüm Türkiye’de olduğu gibi demokrasi nöbetleri ile sonuna kadar destekledik. Daha sonra bu işin Ödemiş’teki uzantıları diyebileceğimiz bu kanlı Terör örgütünün buradaki uzantıları üzerinde çok ciddi bir adli çalışma yapıldı. Ve hemen hemen birçok kişi bu konu da gerekli cezaları aldılar. Ya da şu anda soruşturmaları devam ediyor” dedi.

Konuşmaların ardından Ödemiş Belediyesi Halk oyunları ekibi gösteri yaparken, Ödemişli Sanatçı Bedia Akartürk sahne alarak türküler seslendirdi.
Konser bitimi Büyük Camii İmamı tarafından Kuran Tilaveti gerçekleştirildi. Daha sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm Camilerden ve Anma etkinliğinin yapıldığı alanda selalar okundu.



Editör: Haber Merkezi