HABER:YÜKSEL BALCI/GÜLÇİN ÖNEM
Ödemiş’te Ak partinin en önemli yatırımlarından biri olarak gösterilen 5 yıldızlı otel niteliğindeki hastane, aralık ayında teslim ediliyor. Mart ayı sonun dada hastanenin hizmet vermeye başlayacağı açıklandı.

45 milyon’a mal olan hastane, koğuş sistemi yerine, birer ve ikişer kişilik, içerisinde her türlü konforu bulunan odalardan oluşacak.
İki bloktan oluşan hastanenin  tamamı alüminyum kompazit kaplama ile tabiat koşullarına yenik düşmeden, yıllarca aynı güzellikte kalacağı belirtiliyor. Hastanenin elektrik aksamları  tamamlanmış, dolaplar hızlı bir tempo içinde monte edilmeye başlandı.

Helikopter Pisti
Ödemiş’te helikopter pisti bulunmadığı için şu anda helikopter, acil hastaları İzmir’e taşımak için Ödemiş’e geldiğinde, Saraçoğlu stadının çimleri üzerine inmekte, maç günleri bu konuda bazı sıkıntılar yaşanmaktadır. Yeni hastanenin bahçesine helikopterin inmesi için birde helikopter pisti yapılıyor.
Ödemiş Devlet Hastanesi yöneticisi ve baş tabibi Op.Dr.Ziya Yurdakonar inşaatın denetimine gittiği hastane bahçesinde şöyle konuştu “250 yataklı hastanemizin temeli 2013 yılında atıldı. Ancak, yaşanan bazı aksiliklerden dolayı, inşaata bir süre ara verildi. Sonra TOKİ tarafından N.Doğuş inşaat Ördem yapı ortaklığına ihale edildi. Şirket, süratli bir şekilde inşaata başladı aynı şekilde inşaatı devam ettirmektedir.”
 “Firmanın bize bildirdiğine göre, aralık sonu itibariyle firma inşaatı bize teslim edecek. Geçici kabulün yapılmasından sonra, mart ayı sonuna doğru, hasta kabulüne başlayacağız. Bina tamamen bitti. Binanın tamamı alüminyum kompazit kaplama ile kaplandı. Bu kaplama, yıllarca bozulmadan ömrünü sürdürecektir. Hastaneyle ilgili yataklar ve malzemeler alınıp monte edilmeye başlandı. Önümüzdeki ay Sağlık Bakanlığından yeni bir ödenek çıkartmak için Anakara ya gideceğiz.” Diyen Yurdakonar daha sonra:
“Hastanemizde 128 hasta yatak odası bulunmaktadır. Bu odalardan 54 ‘ü tek yataklı, geri kalanı iki yataklı olacaktır. 34 yoğun bakım yatağı, standartlara uygun tama donanımlı 8 ameliyathane bulunacaktır.73 poliklinik odasından oluşacak hastanemizin bitmesiyle, doktor ve personelimiz moral kazanırken, hastanemiz Küçük Menderes Bölgesine en iyi hizmeti vermenin gurunu yaşayacaktır. İnşallah mart ayı sonunda hastanemizin açılış müjdesini  vereceğiz.”

Editör: Haber Merkezi