HABER: AYŞE AKYÜZ 


   Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü, İnönü İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu işbirliği ile velilerden oluşan bir tiyatro grubu oluşturularak Hz. Muhammed (SAV) sahabelerinden Ümmü Varaka’nın(r.anha) hayatını anlatan tiyatro oyunun hazırlık çalışmalarını  Çapacızade İlkokulu tiyatro sahnesinde yaptılar. Tiyatro oyununun senaryosunu Ödemiş Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Ali Gül yazdı. Konuyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren Ödemiş İnönü İlkokulu Müdürü Ayşe Soysal “İnönü İlkokulu olarak yapmış olduğumuz etkinliklerde velilerimize yer vermeyi geleneksel hale getirdik. Bundan güç alan velilerimiz, okulumuzun bayan velilerinden oluşan tiyatro grubu kurulmasını istediler. Velilerimizden gelen bu talebi sıcak karşılayarak Ödemiş Halk Eğitim Müdürümüz Yunus Ergin’e anlattım. Olaya sıcak bakarak, gerekli yardımı yapacağını belirtmesiyle çalışmalarımıza başladık. Bunun arkasından Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Ali Gül’e bir sahabenin hayatını anlatan bir oyun yazması için teklifte bulunduk.”  Projenin en önemli kısmının ev hanımlarını tiyatro oynamaya teşvik etmek olduğunu belirten Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin “Bu projenin en önemli noktası, ev hanımlarını tiyatro oynamaya teşvik etmekti. Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü olarak Çapacızade İlkokulu, İnönü İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu velilerinden oluşan bir tiyatro grubu oluşturduk. Ödemiş Halk Eğitim Merkezi olarak biz vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her alanda olmaya devam edeceğiz.”

Tiyatro oyununu yazan Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Ali Gül “Sahabe hanımlardan Ümmü Varaka hazretlerinin hayatını anlatan bir oyundur. Ümmü Varaka Medineli ensardan olup, peygamber efendimizin zaman zaman ziyaret ettiği âlim, zahide, abider bir şahsiyettir. Bedir savaşına katılmayı ve şehit olmayı çok istemiş ancak Peygamberimiz onun evde kalmasını istemiş ve kendisine şehide adını vermiştir. İslam tarihinde ilmi çalışmalarıyla dikkat çeken, Kuran-ı Kerim’in mushaf haline getirilmesinde büyük emeği geçen kadın sahabeyi günümüz kadınlarının tanıması onun örnek davranışlarını ilke edinmesini istediğimiz için böyle bir çalışma seçtik. Özellikle kadına yönelik şiddettin arttığı bir dönemde hak ettiği bir yere ulaşmaları için Ümmü Varaka’nın iyi bir model olacağını düşünüyorum.”

Ödemiş’te bir ilk olarak hazırlanan oyunda 14 veli görev alıyor. Oyun Mart ayının ikinci haftasından itibaren sahnelenmeye başlanacak.

Editör: Haber Merkezi