HABER: TOLGA KIZGIN
Ödemiş Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi ve Ödemiş Süt Birliği eski Başkanı Halil Deveci, süt üreticilerine destek vermek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında ilçeden gönderilen ve Denizli'de işlenen 25 ton kremanın bugün TIR'larla Ankara Atatürk Orman Çiftliği'ne yola çıkarıldığını açıkladı.

Ödemiş'in Küçük Menderes Havzası'nın en büyük süt pazarına sahip ilçesi olduğunu söyleyen Ödemiş Belediyesi Meclis Üyesi ve Ödemiş Süt Birliği eski Başkanı Halil Deveci, süt üreticilerinin mağdur olmaması için çalışıldığını vurguladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bu amaç doğrultusunda bazı kararlar aldığını açıklayan Deveci, "Böylece sütçümüz rahat bir nefes alma imkanına kavuştu. Biz Ödemiş'te topladığımız sütleri çeşitli fabrikalara göndererek oradan süt tozu ve krema imalatını yaptırıyoruz. Denizli AYNES fabrikasına gönderdiğimiz, sütlerimizi süt tozu ve krema yaptırdık. Önümüzdeki hafta içerisinde elde edilen süt tozlarını Et ve Süt Kurumu alacak. Bu arada, bugün Denizli'den 25 ton kremayı TIR'larla Ankara Atatürk Orman Çiftliği'ne gönderiyoruz. Buradan elde edilecek gelir çiftçimizin yüzünü güldürecek" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi