Sanatçı Bedia Akartürk, gönül dostları müzesinin açılışında başbakanla görüştü.27. Ahilik Haftası kutlamaları için Kırşehir’e giden Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, vatandaşların oluşturduğu uzun bir halk korteji ile karşılandı. Davutoğlu, tören alanına mehter marşı eşliğinde girdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, halkı selamlamasının ardından Ahi Evran-ı Veli Türbesi’ni ziyaret etti.Başbakan Ahmet Davutoğlu, gerçekleştirdiği türbe ziyaretinin ardından Mehteran Bölüğü’nün konserini izledi.Ahilik Haftası kutlamalarında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Anadolu'da medeniyetimizi kurarken baş şehir olarak kullandığımız şehirlere hizmet etmiş büyük şahsiyetler medeniyetimizin tohumunu Kırşehir’de attılar. Yürüyen büyüyen yükselen devlet çınarlarının tohumları Kırşehir’de atıldı. Bizler Kırşehir’e ne kadar hizmet etsek azdır. Ahi Evran’ın ahlakını anlamayanlar, siyasi şahsi ve devlet ahlakını da anlayamazlar. Eğer bir tek şahsın şahsiyetinde serüveninde bütün medeniyetimizin ruhunu keşfetmek mümkün olsaydı, onlara 'Ahi Evran’a' gidin derdik. Ondan ve onun izinden yürüyen Kırşehirlilerden de Allah razı olsun. Ahiliği ve anlayışını bütün dünyaya anlatmak boynumuzun borcudur. 12 yıllık iktidarımız döneminde yapmak istediğimiz Ahi Evran’ın prensiplerini hayata geçirmektir. Ahi Evran’dan Neşet Ertaş’a gelindiğinde bu birlikteliği görürsünüz. Onun için Ahi Evran ilmimizin iktisadımızın devlet ahlakımızın piridir. Her insanın onu anlaması lazım. Bende bir esnaf çocuğuyum biz ailede sofraya otururken dükkânı açarken Ahi Evran’ın felsefesini öğrendik. Allah’a verilen dürüstlük ahdi ile bezendik. Allah bizi ahilik ahlakından ayırmasın, Allah bizi haramdan uzak tutsun. Neden 12 yıl önce esnafımız elinde ki yazar kasayı bırakıyordu. Biz iktidara geldiğimiz de eline beline sahip çıkamayanlar hortumcular vardı. 12 yılda yeni bir Türkiye oluşturduk. Sizlere sözümüzdür tek bir lokma bile haram lokma aldırmayacağız. Ahilik prensiplerinden vazgeçmeyeceğiz. Kırşehir’e Ahi Evran’dan ders almaya geldik” dedi.

Ödemişli Sanatçı Bedia Akartürk'ün de katıldığı Gönül dostları müzesi açılışında Başbakan Ahmet Davutoğlu, sanatçı ile bir süre sohbet etti.Türkiye'de ilk defa yapılan saz çalıp, Türkü söyleyen Neşet Ertaş robotunun başında Neşet Ertaş'ı andılar.Daha sonra Gönül Dostları müzesi protokolün katılımı ile açıldı.

 

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi