Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve Antalya-Alanya da gerçekleştirilen “Basketbol Şampiyonasına” katılan Ödemişli özel sporcular, turnuvayı dördüncü olarak tamamladılar.

Engelli bireylerin “Bende başarabilirim” ifadesinin bir göstergesi olan bu şampiyonada sporcular turnuvada büyük azim ve başarı gösterdiler.

 

Kendi arkadaş gruplarıyla 3 gün boyunca müsabakaların dışında birlikte vakit geçirerek, disko-hamam-sauna-havuz-gezi gibi etkinliklerle eğlenen özel çocuklar, turnuvadan dördüncü olarak döndüler.

Konuyla ilgili açıklama yapan kulüp başkanı  Ozan Uvaçin, “Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler için daha farklı bir önemi vardır. Çünkü spor, zaten yaşamlarında bir çok engelle karşılaşan ve bu engellerin yarattığı stresle birlikte yaşayan engelli bireylere, yeni bir pencere açabilmektedir.”

 

“Bu aşama da onlarla olmak onlara bu fırsatı vermek bizleri fazlasıyla mutlu ediyor.Öğrencilerimizin bu gayretini takip eden federasyonumuz (TÖSSFED)ve özel olimpiyatlar (TÖSSED) onlara kucak açıyor. Geçtiğimiz hafta basketbolcularımız ter döktüler , Mart ayında Atletizmcilerimiz ve Nisan ayında Futbolcularımız mücadele edecekler. Yıl içerisinde 5 farklı branşta 7 tane organizasyona katılacağız.Aldığımız sonuç her ne olursa olsun biz kazandığımızı biliyoruz.Katılmak ve cesaretimizi sergilemek için yarışacağız. Şimdiden bu özel sporcularımızı tebrik ediyor başarılar diliyorum.”

 

Turnuvanın açılışında Federasyon Başkanı Birol AYDIN tarafından, “Özel Sporculara verilen destek ve katkılardan dolayı” plaket verildi. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun yönetim kurulu kararıyla, Ege Bölge Temsilcisi olarak Ozan Uvaçin görevlendirildi. 

Editör: Haber Merkezi