Ödemişte Mali Müşavirlik yapan Osman ÇAĞLAYANLAR, geçen sene Temmuz ayında Ziraat Bankası Ödemiş Şubesi’nden çekmiş olduğu 80.000 TL tutarında konut kredisinden alınan 1.625 TL dosya masrafı ve komisyon için başlattığı hukuk savaşından zaferle ayrıldı. 

Yeni ev aldığı için kullandığı konut kredisinden alınan dosya masrafı ve komisyon adı altında kendisinden kesilen masrafları geri alan Osman Çağlayanlar ; ‘’Ödemiş’te birçok kişi bankaların yaptığı bu hukuksuzluğa sessiz kalıyor. Ancak ben bu işin peşini bırakmadım ve avukatlarım aracılığı ile 1 ay gibi kısa bir sürede benden tahsil ettikleri parayı faizi ile geri aldım. Bu konuda bana yardımcı olan Avukat Çağatay Kuş ve Avukat Mehmet Beşir Saygın’a teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili gazetemize konuşan Avukat Çağatay Kuş ‘’Ödemiş’te bankalardan kredi kullanan tüm vatandaşların hakkını sonuna kadar araması gerekiyor. Bankaların vatandaştan aldıkları ücretlerin birçoğu hukuksal dayanaktan yoksundur. Ancak insanlarımız hakkını aramak istemediği gibi alınan ücretleri küçümsüyorlar. Fakat küçük gözüken bu ücret kalemlerinin milyonlarca insandan tahsil edildiğini ve bu yollarla bankaların olağanüstü kar ettiklerini unutmasınlar. Müvekkilimiz Osman Çağlayanlar gibi hakkını aramak isteyen vatandaşlara her türlü hukuki desteği vermek bizim görevimizdir. Sadece konut kredilerinde değil, taşıt ve ihtiyaç gibi bireysel kredilerde de bu yasal olmayan kesintilerin vatandaştan tahsil ediliyor. Bankaların vatandaşı soymasına izin vermeyeceğiz’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi