HABER: CEREN ERCİH
Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi ile Küçük Menderes Havzası’nda iki ilçede değişiklik yaşanacak.
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi ile Küçük Menderes Havzası’nda Kiraz ve Bayındır ilçelerinin kaymakamları değişti. Kiraz’a Ödemişli Emin Kaymak Mülki İdare Amiri olarak atandı.
300 mülki İdare Amiri’nin görev yerlerinde değişiklik öngören kararnameye göre Kiraz’da 2015 yılından bu yana görev yapan Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgül, 1.derece kadrolu Ahlat Kaymakamlığı’na atandı. Kütahya
Aslanapa, Şırnak Güçlükonak, Şırnak Vali Yardımcılığı görevlerinin ardından 2.5 yıldır Kiraz’da görev yapan Akgül’ün Mülki İdare Amirliği’ndeki altıncı görev yeri Bitlis’in Ahlat ilçesi olacak.
Emin Kaymak kimdir?
1988 yılında İzmir’in Ödemiş ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kaymakçı Şehit Öğretmen Lokman Çeker İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra, Ödemiş Lisesi Yabancı Dil Ağırlıklı bölümünden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2010 yılında mezun olan Kaymak, 2012 yılında Gümüşhane ilinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. İl merkez stajını Gümüşhane’de, Kaymakam Refikliği stajını Artvin’in Arhavi ve İzmir’in Dikili ilçelerinde, Mülkiye Teftiş stajını ise Sinop ili Merkez, Erfelek ve Ayancık ilçelerinde tamamladı. Yurtdışı stajı kapsamında Portsmouth Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Kaymakam vekili olarak Amasya'nın Taşova ve İzmir'in Karaburun ilçelerinde görev yaptı. İyi derecede İngilizce bilen Emin Kaymak evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi