HABER: NAZİF HARUPÇU


Türkiye Motor Federasyonu tarafından, Yunanistan’ın Seres kentinde düzenlenen motopist yarışlarında 600 cc’de yarışan Abdullah Eker ve Aytuğ Eker, Türkiye’ye döndüler.

Yunanistan’da 15-16 Ağustos tarihlerinde yapılan motopist yarışlarında Aytuğ Eker 600 cc B grubunda İkinci, Abdullah Eker 600 cc C grubunda Üçüncülük kupasını aldılar. 77 sporcunun katıldığı motopist yarışlarında rakiplerinin üstün performansına rağmen bu zorlu mücadelede dereceye giren Eker kardeşler pazartesi günü Türkiye’ye döndüler.

Ayaklarının tozuyla Aytuğ ve Abdullah Eker kardeşler Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’i makamında ziyaret ederek kupaları takdim ettiler. Ve Ödemiş Belediyesinin katkı sağlaması nedeniyle Başkan Badem’i ziyaret ettiler.

Aytuğ Eker, “Başarılı olmak için gittik ve kupayı aldık. Katkı sağladığınız için teşekkür ediyorum. Ödemiş Belediyesine ve size dedi.

77 yarışmacı arasında 600 cc grubunda yarıştık ve tek motorla yarışmayı sürdürdük. Yunanistan’da Ödemiş belediyesi bayrağını görünce, Ödemişliler geldi diye bize ilgi gösterdiler” dedi.

Başkan Badem, “Motodrag olsun şimdi de motopist yarışları olsun Ödemiş’in adını her yerde duyurduğunuz için teşekkür ediyorum. İnşallah motor sporlarını Ödemiş’te geliştiririz. Daha önce biliyorsunuz Motodrag pisti çalışmamız vardı. Bunu tekrar hayata geçirebiliriz. Yeri zaten hazır.

Sizler başarılı oldukça, bizde sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

Abdullah Eker, “Türkiye şampiyonasında 600 cc’de İkinciliği garantiledim. Aytuğ’un önünde şampiyona için puanları var. Önümüzdeki yarışlarda da bunu tamamladığında şampiyonluğu garantileyecek. Yunanistan’dan iki kardeş kupayla döndüğümüz için mutluyuz” dedi.

Editör: Haber Merkezi