HABER: NAZİF HARUPÇU


Ödemiş Prof. Dr. Muzaffer Kula lisesinin 2002 yılında ek bina yerini bağışlayarak eğitim ve öğretime destek veren Prof. Dr. Muzaffer Kula geçtiğimiz gün İzmir Bornova’da vefat etmiş ve cenazesi ise, Ödemiş’e bağlı Birgi mahallesi, İmam-ı Birgivi kabristanlığına defnedilmişti.

İlk ve Ortaokulu Ödemiş’te okuyan,1941 yılında İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu Matematik Astronomi Bölümünden mezun olan Kula, 1961 yılında Prof. Dr. Ünvanı ile Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Başkanlığına atandı. 1985 yılında kendi isteği ile emekli oluncaya kadar bazı yıllar hariç Matematik Bölümü Başkanlığı yaptı ve halen İzmir’de oturuyordu.

Adının verildiği Prof. Dr. Muzaffer Kula lisesinde, Okulda görev yapan 39 öğretmen  kendi aralarında para toplayarak, Merhum Kula’nın ruhuna hediye edilmek üzere lokma döktürdüler. Ve lokmalar öğrencilere ikram edildi.

Prof. Dr. Muzaffer Kula Lisesi Müdür vekili Mehmet Kocaağaç, “Eğitime destek verme adına arsasını bağışlayan Prof. Dr. Muzaffer Kula’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Milli Eğitim Müdürümüz Murat İçel’in de katkıları ile bugün okulumuzda lokma döktürme kararını öğretmen arkadaşlarımızla aldık. Oda büyük bir eğitimci olan Sayın Muzaffer Kula’nın ruhu şad olsun” dedi.

Müdür yardımcısı Ali Bayram’da şunları söyledi, “Yıllarca eğitime hizmet etmiş abimiz, değerli büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Bizim de isminin verildiği okulumuzda, Onun ruhuna hediye etmek üzere böyle bir faydalı hizmette bulunduk. Öğretmen arkadaşlarımız da böyle bir incelik gösterdiler” 
Editör: Haber Merkezi