HABER : GÜLCAN KURTMEN


ÇED Toplantılarına karşı duran Küçük Menderes Havza Platformu bugünde madene geçit vermeyecek. Bozdağ’da açılmak istenen 4 adet Maden Ocağı İşletmesinin 7 Temmuz’da ÇED Başvurusu Halkı Bilgilendirme Toplantısı yerini son beş gün kala Dolaylar Mahallesi’nde ilan edilmişti.

Tüm Ödemiş, Bozdağ, Küçük Menderes’li ve doğaseverler olarak Bozdağ’da ve Küçük Menderes’te doğa yıkımına ve bölgenin ekonomik çevre ve diğer bütün varlıklarının yok olmasına sebep olacak olan her türlü maden faaliyetine hayır diyebilmek için 7 Temmuz Salı günü Sivil Tolum Kuruluşları Dolaylar Mahallesine gidiyor.  Arabası olmayan fakat desteğini de esirgemek istemeyen duyarlı vatandaşlar için de saat 12.30’da Salı Pazarından araba kaldırılıyor. 

Dolaylar Mahallesinde maden ocağına “Hayır“ diyen Ödemiş Küçük Menderes Havza Platformu üyesi Mehmet Taşlı geleceğe sahip çıkan tüm Ödemişlileri, efe yüreklileri madene karşı durmak için Dolaylar Mahallesi’ne davet etti. Taşlı, “ Bugün 13:00 ‘da Dolaylar Köyünde  ‘’Madene Hayır Şenliğimizi’’  düzenliyoruz.  Tüm  halkımızı  maden  şirketlerine  karşı  beraber  olmaya  ve  güçlü  durmaya  davet  ediyoruz. HAVZA PLAT olarak önderliğini yaptığımız ve Koza Derneği, Çekül, Baro temsilciliği desteğiyle bu tehlikeyi de atlatacağımızı, bu cennet topraklarımıza madencileri sokmayacağımıza, yeni nesiller için bu eşsiz güzellikleri bozmamaya çok çaba sarf edeceğiz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi