ÖDEMİŞLİ DAĞCIDAN SÜPHAN TIRMANIŞI

31 Ocak-03 Şubat 2016 tarihlerinde Bitlis-Adilcevaz’da gerçekleştirilen kış tırmanışı faaliyetine katılan Efe Dağcılık sporcusu Nuri Zeyrek, kulübü adına başarılı bir tırmanışa imza attı.

 

Türkiye’nin farklı noktalarından bir araya gelen Süphandost Kulübü’nün pansiyonunda 30 Ocak günü akşam bir araya gelen dağcılar tırmanış öncesinde teknik toplantılarını gerçekleştirdiler.

Sabahın erken saatlerinde başlangıç noktasına hareket eden dağcılar, faaliyetlerine Aydınlar Belediyesi’ne bağlı olan Kışkılı Köyü’nden başladılar. Ardından yükleriyle birlikte tırmanışa geçen dağcılar yaklaşık 2 saat kadar yürüdükten sonra 2750 metre rakımdaki At Yaylası mevkiine ulaşılarak, kamp kurdular.

1 Şubat günü saat 04.00’de Zirve tırmanışına başlayan dağcılar hava şartlarının da olumlu seyretmesinin ardından saat 10.30 sularında 4058 metreye ulaştılar. Gerekli seromilerin yapılmasının ardından hava şartlarının olumsuza gitmesi nedeniyle inişe geçen dağcılar 3 saatlik yürüyüşün ardından Tipi, sis ve rüzgâr altında kamp alanına ulaştılar. Bir gece boyunca dinlenen dağcılar, 2 Şubat günü de tipinin devam etmesine rağmen toplanarak inişe geçtiler.

Kışkılı Köyü-Aydınlar Belediyesi yolu gece kapandığı için yaklaşık 13 km kar yağışı altında kamplı yürüyüş yapan Dağcılar Aydınlar Beldesi’ne ulaştılar. Ardından araçlarla Adilcevaz’a geçilmesiyle, faaliyet sağlıklı ve sorunsuz şekilde tamamlandı.

 

 

                                                                                              

Editör: Haber Merkezi