Ödemiş Belediyesi Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi sakinleri artık daha mutlu.

Huzurevi sakinleri, özel günlerde hatırlanır çoğunlukla. Onun dışında arayan soran sayısı azdır. Onlar sadece özel günlerde değil, özel olmayan günlerde de hatırlanmak ister.  Ödemiş’te Kuvvetli Mahallesinde bulunan Huzurevine Ödemiş Belediyesi tarafından hizmet veriliyor.  Kimi zaman aksaklıkların yaşandığı huzurevinde eksikliklerin giderilmesi için en başta bu işin sorumlusu olan müdürlere görev düşüyor.

Çocuklarından, ailelerinden ayrı bir yaşam süren yaşlıların sığınacakları bir mekân olan adı üstünde huzurevin de adı gibi huzurlu olmaları bekleniyor. Ödemişli bir grup bayan her hafta belli günlerde toplanarak yaşlılarla zaman geçirme kararı aldı. Onlarla sohbet edip, hazırladıkları ikramlıkları paylaşmak için başlayan bu etkinlik yayılmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta huzurevini sık sık ziyaret eden Ödemişli bayanlardan Özlem Ilgaz, sosyal paylaşım sitesinde başlattığı sevgi dolu etkinlik ile bayanları bir araya getirmeyi başardı. Sosyal paylaşım sitesinde ‘Yaklaşık 1 yıldır facebook kullanmıyorum.  Sadece konuya dikkati çekmek istedim. Bu ziyaretim ilk değil. Olumlu tepkileri aldıkça yaşlılarımızdan, sizlere ulaşmanın en kolay yolu olarak paylaşmayı uygun buldum. Hani diyorum hanımlarımız evde yaptıkları günlerini arada bir değişiklik yapıp ikramlarıyla birlikte gitseler, yaşlılarımızla yiyip içseler, onlarla sohbet edip gönüllerini alsalar ne iyi olur. Öyle ihtiyaçları var ki sıcak sohbete ilgiye.  Tüm duyarlı arkadaşlarımı bekliyorum. Kendi içinizde toplanıp ziyaretlerde bulunun derim. Manevi olarak onun tadını aldıktan sonra başka bir şeye ihtiyacınız olmayacak.’ cümlelerini paylaştı.

Bu cümleleri okuyan Ödemişli bir grup bayan huzurevi ziyareti gerçekleştirdi.  Ödemişli bayanlar, gönüllü olarak huzurevindeki yaşlıları bundan sonra sık sık ziyaret edeceklerini ve ihtiyaçların giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Ziyaretten duydukları mutluluğu bayanlar adına dile getiren Özlem Ilgaz, “ Annemiz, babamız, dedemiz, ninenimiz hepsi sevgiye ilgiye ihtiyaç duyuyorlar. İlerde bizde yaşlanacağız, bizim ne durumda olacağımız belli değil. Bugün yaşlılarımıza bizler sahip çıkarsak bu duyguları çocuklarımıza aşılarsak gelecekte de bize sahiplenen genç bireyler olur. Biz bugün yine klasik huzurevi ziyaretimizi gerçekleştirdik. İlk hafta tek sonra 2 bu hafta 10 kişi misafir olduk o adı gibi huzur dolu evlerine. Çok büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılandık. Balkonlardan, kapıdan el sallayarak uğurlandık. Bize eşlik eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hepinizin emeğine yüreğine sağlık. Amacım her hafta bu sayının daha da artması. Ruhlarımızı beslemeye yaşlılarımızı ziyarete bekliyorum herkesi”

 Haber: Ebru TEKE

 

Editör: Haber Merkezi