HABER: AYŞE AKYÜZ



Mersin Tarsus ilçesinde Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın minibüs şoförü ve arkadaşları tarafından katledilmesine tepkilerin arkası kesilmiyor. Ödemiş’in iki kadın Muhtarı Necmiye Aksoy ve Elvan Boz’da tepki göstererek kınadılar.

Konuyla ilgili olarak Ödemiş Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Elvan Boz “Özgecan Aslan olayını şiddetle kınıyorum. Bu kadına yapılan en acımasız bir durumdur. Kadınlarımıza her türlü şiddet yapılıyor. Bu sadece cinsel ya da dayak gibi değil, sözlü birçok yönü var. Kadınlarımız kadın sığınma evine yerleştirildikten üç ay sonra sığınma evlerinde yer olmadığı gerekçesiyle sokağa bırakılıyor. Birçok kişi ev açıyor çalışma imkânı buluyor. Fakat şiddete mahkûm olan kadınlar Özgecan’lar gibi öldürülmeye mahkûm oluyorlar. Kadınımıza kızımıza devlet daha iyi sahip çıkarsa bir bayan olarak daha mutlu olacağım. Bunların artık önü gelmelidir. Tecavüzler öldürülmelere olmaması gerekiyor. Biz sokağa çocuklarımızı rahat salabilmeliyiz. İnşallah çözüme kavuşacağına ümit ediyorum Bu olayda şiddetle kınıyorum.”

Ödemiş Süleyman Demirel Mahallesi Muhtarı Necmiye Aksoy “Mersinin Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Arslan’a öncelikle Allahtan rahmet kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnsanlıktan çıkmış insan suretindeki bu canavarları bir bayan olarak lanetliyorum. En kısa zamanda en ağır cezayı almalarını temenni ediyorum. Hepimizin bütün Türkiye’nin yüreği yandı. Türkiye olarak acımız çok büyüktür. İnsanlıktan nasibini alamayan bu kişiler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bu tür şiddetlerin olmaması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Kadın Cinayetlerinin de bir an önce önüne geçilmesini diliyorum. Bende Özgecan cinayetini protesto etmek için siyah giyinip koluma siyah kurdele taktım.”

Editör: Haber Merkezi