HABER: AYŞE AKYÜZ

 Geçtiğimiz günlerde Yıldız otelinin eski sahiplerinden Serter Ailesi Ödemiş Yıldız Kent ve Arşiv Müzesini ziyarette bulundu. Aksekili Kadınlar grubu olarak Yıldız Kent müzesine gelen Feyza Serter yapılan çalışmalara hayran kaldığını dile getirerek 9 Eylül 1922 Tarihinde Yunan bayrağı yerine asılan Türk bayrağını görünce duygu dolu anlar yaşadı.

Feyzan Serter, “Dedem Hacı Hüseyin Serter’in Cumhuriyet Döneminin ilk modern otelini inşa ettirmesi ailecek hepimizi onurlandırdı. Ayrıca bağışladığımız, 9 Eylül 1922 tarihinde Yunan bayrağı yerine dalgalandırılan Türk bayrağının müzede İlkkurşun Sergi Salonunda sergilendiğini görmek bizleri duygulandırdı. Böyle bir müzenin gelecek kuşaklara örnek olması ve yaşatılması en büyük arzumuz olacaktır. Bu oteli müze haline dönüştüren tüm emeği geçen ve çalışanlara şükranlarımızı sunarız” dedi.

 YİBO’LU ÖĞRENCİLER ÖYKAMI GEZDİ

Üç Eylül Yatılı Bölge Ortaokullu öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde yıldız kent müzesini gezerek Ödemiş’in yakın tarihiyle ilgili olarak görevlilerden bilgi edindiler. Öğrenciler İlk Kurşun sergi salonunu gezerek yakın tarihe karşı meraklarını gidermek amacıyla yetkililere çeşitli sorular yönelttiler.

ÖYKAM Arşiv Uzmanı Sezgi Yüksel, “öğrenciler yakın tarihimize çok meraklılar. Genç neslin bu denli yakın tarih merakı bizi çok mutlu ediyor. Tüm Ödemişli öğrencilerimizi Yıldız Kent Müzesine bekliyoruz” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi