Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve ekibi Ödemiş Belediye Başkan’ı Mahmut Badem’e ziyarette bulundu.

Müzelerin dizaynı ve restorasyonları hakkında bilgi alındı

Muğla Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçelerinde oluşturmayı planladıkları kent müzesi için Ödemiş Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yıldız Kent Arşivi Müzesi ile İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve bünyesindeki Bedia Akartürk Sanat Müzesi’nde inceleme yaptı. Milas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Bekir Öner,Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü sorumlusu arkeolog Ernur Öztekin ve mimar Nur Sevgi’nin bulunduğu ekip, müze binalarının restorasyonları ve dizaynı konusunda bilgiler alarak fotoğraf çekti. 

İki müzenin de gezilmesine eşlik eden Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem,  Milas Belediye Başkanı ve ekibini kentte ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, belediyeler arasındaki iletişimle her alanda destek olunması gerektiğini söyledi.

“Müzeler bize yol gösterecek“

Yıldız Kent Müzesindeki Tütüncü Odası’na ilgi gösteren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Tütüncü bir ailenin çocuğuyum. Tütün dikmeyi, kırmayı çok iyi bilirim.  Müzelerin teması, belge ve obje çokluğu beni çok etkiledi. Bölgenin tarihi ve kültürünün çok iyi yansıtıldığı Yıldız Kent Müzesi ve Bedia Akartürk Sanat Müzesi, oluşturmayı planladığımız kent müzesi için bizlere yol gösterecek. Bu ziyaretten sonra yeni bir bakış açısıyla hedefleri büyüterek bir kent müzesi oluşturmaya çalışacağız. Başkan Mahmut Badem ve ekibine teşekkür ederim” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi