Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, mal satışları ile ilgili muhtarlarla toplantı yaptı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, köy ve beldelerin mahalleye dönüşmesinin ardından satılacak mallarla ilgili muhtarlarla toplantı yaptı. Son günlerde gündemden düşmeyen köy ve belediyeye ait mülklerin satışları ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili olarak bilgilendirme yapmak adına Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem muhtarla bir araya geldi. Toplantıda Badem, borçların ödenmesi için ve takibin zor olması sebebiyle mülkleri satmak zorunda olduklarını açıkladı. Badem, Ödemişli’nin malının yine Ödemişli’ye satılacağını, kimseye peşkeş çekilmediğini vurguladı. Badem, “Seçim öncesi “Kimseye beş kuruş borcumuz yoktur. Var diyen şerefsizdir, dedikodu yapan adidir” diyenler tarafından yapılan borçlar sebebiyle bugün hem belediyeden alacaklı durumunda olan esnaf zor durumdadır. Hem de belediye olarak bu borçların ödenmesinde zorluk çekilmektedir. Belediye Başkanı olarak bu sorunları çözmek ve en iyi şekilde hizmet etmek zorundayız. Ama öncelikle belediyemizin mali durumunu düzeltmek zorundayız. Geçmiş dönemde yapılan hataların bedelini biz ve Ödemiş halkı çekmektedir. En iyi şekilde planlama yaparak, Ödemiş’i, halkımızı zarara uğratmadan şahsi menfaatleri gözetmeksizin bu sorunları çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz. Başkan olmak için belediye başkanı olmadık. Ödemiş’e en iyi hizmeti vermek, ekonomik anlamda Ödemiş’i canlandırmak için hedeflediğimiz projeleri hayata geçirmek için başkan oldum. Bu doğrultuda da öncelikle alt yapıyı sağlamak, belediyenin bütçesini düzenlemek ve belediyeye külfet olan konuları azaltmak adına en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor” dedi. 

Toplantıya Belediye Başkanı Mahmut Badem, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

SATILANLARIN TAKİP EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Belediye nikâh salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Badem, buradaki görüşlerin şeffaf ve açık olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz ay Meclis toplantısında, CHP Grubu köylerde tüzel kişiliğe ait olup Ödemiş Belediyesine geçen köylerde vatandaşların bahçesi içerisinde 3-5 ceviz ağacı, kestane ağacı, zeytin ağacı ve diğer ağaç türlerinin bulunduğu malların satılması konusunda sattırtmayız dediler ve kiraya verelim dediler. Arkadaşlar satılan mallar, adam köyde tarlasının yanında yıllarca kullanmış ve kullanmakta olduğu yerde bize ait yerler. Ve yerlerini hala tespit edemediğimiz ağaç türleri veya zeytinlikleri bizim, tarlası başkasına ait, tarla bize ait içinde başkasına ait zeytinlikler ve ağaçlar var. Bunların satışları olacak. Herkes müsterih olsun. Biz sadece şahısların üretim yaptıkları arazileri sahiplerine satacağız. Buradan elde edilecek gelir bizim borçları ödemeye yetmez. Bir ağaç 250 lira. Ama başkası kullanıyor ve mülkü bizim. Böyle durumdaki yerleri içinde kullananlara verilmesi taraftarıyız. Bizim bu mülkleri takip etmemiz mümkün değil” dedi.

BELDE BORÇLARI ÖDEMİŞ BELEDİYESİ’Nİ ZORLUYOR

Belediye Başkanı Mahmut Badem daha sonra şunları söyledi, “Bozdağ, Bademli ve Ovakent Belediyesi'nden yüklü miktarda borç kaldı, bunları ödemeye çalışıyoruz. Ancak bunların 1 milyon lira üzerindeki borçları nedeniyle, beldelerden gelen borçlar nedeniyle bu 3 beldenin mülklerini satacağız. Bu mülkleri satmazsak borçlar ödenmez. Bozdağ Belediyesinde çalışan işçilerin alacakları var. Bakın burada dikkatinizi bir şeye çekmeye çalışıyorum. Buradaki işçiler 7 yıldır Bozdağ Belediyesinden alacaklarını istemiyorlar ve 7 yıldır bu şekilde çalışıyorlar.

Bozdağ Belediyesi, Ödemiş’e geçtikten sonra daha 70 gün geçmeden bu işçiler Ödemiş Belediyesini icraya veriyorlar. Adama sorarlar, 7 yıldır nerede idiniz diye. Borcu yapan Bozdağ Belediyesi, alacaklı olan 7 yıldır paralarını almayan veya alamayan işçiler, Ben bu işçilerin borçlarını ödemek içinde mülklerini satacağım. Olay bu kadar açık ve net.

İlçemizdeki 30, 50 veya 70 metrekareden oluşan ufak parselleri kullanan sahiplerine satacağız. Ödemiş Belediyesi olarak sorunlarımız var. Bize dâhil olan, mahallemize dönüşen köylerde parça parça yerler var. Çok küçük parçaları, muhtarlarla konuşarak kimseyi mağdur etmeden elden çıkaracağız. Çünkü bu yerler belediyeye herhangi bir gelir getirmiyor. 5 bin ya da 10 bin metrekareyi bulan tarlaları şuan satmayı düşünmüyoruz. Herkes rahat olsun" dedi.

Borçların farklı nedenlerle arttığını dile getiren Badem, Ahrandı Gazinosu'nun kötü işletiliyordu ve Saraçoğlu Konutlarının ikinci etabının ihalesinde düşük kırımla yüzde 0,50 kırımla 20 bin lira indirimle inşaatı yapıyorsunuz ve ondan sonra Sosyal Konut diyorsunuz. Böyle bir şey olamaz. Şimdi biz aynı Ahrandı Gazinosunu kâra geçirmeye başladık. Yılsonuna kadar da borçlarda yapılanmaya giderek ödeme yapacağız” dedi.

Başkan Mahmut Badem, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na 30 ilçeye aynı mesafede hizmet getirmesini bekliyoruz. Yapılacak hizmetler konusunda da kendisinden destek bekliyoruz” dedi. 

MUHTARLARDA KONUŞTU

Toplantıda Başkan Badem konuşmasının ardından Muhtarlara söz verdi. Söz alan muhtarlar da, Küçük arazilerin satışına karşı olmadıklarını belirttiler. Önemli olan mağduriyetin yaşatılmaması gerekliliğini dile getirdiler. Muhtarların sorunlarına cevap veren Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Bizim amacımız kimseyi mağdur etmek değil” dedi.

HABER: 
NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi