Haber: Tolga KIZGIN 

Ödemiş’in Kızılcaavlu Mahallesinde 10 gündür devam su pompası arıza sorunu bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Mahalle sakinleri artık su sorununun İzmir Büyükşehir Belediye’si tarafından giderilmesini istiyor. Arızalanan su pompasının mahalleye su iletememesi ve çözüme kavuşturulamaması mahalle halkını ayaklandırdı. Hava sıcaklığının 42 dereceye ulaştığı bu günlerde vatandaşlar Ödemiş Belediye’sinin bir tanker kamyonu tahsis etmesi ile su ihtiyacını sınırlı ölçüde karşılayabiliyor.

“Ramazan Bayram’ını susuz geçirdik“

Ödemiş’in Kızılcaavlu Mahallesi vatandaşlarından Ertan Çalan mağdur olduklarını belirterek, “Halimiz ve mağduriyetimiz anlatılacak gibi değil. Mahallemize su pompalayan tesisat aşınmış durumda, bozuk olarak duruyor. Mahalle halkı olarak Ödemiş Belediye’sinin tahsis ettiği su tankerinden evlerimize su taşıyoruz. Yaklaşık 10 gündür bu durum sürüyor. Bu çağda görülmemiş bir şey olduğunu düşünüyorum. Eğer yapılmayacaksa kendi aramızda para toplayıp, su pompasını takarız. İzmir Türkiye’nin 3. Büyükşehri, devlet demek İzmir. O zaman İzmir Büyükşehir Belediye’si çeksin elini mahallemizin üzerinden, biz iki saat içerisinde kendi pompamızı kendimiz takarız. Bayramı susuz geçirdik, daha ne söylenebilir“ dedi.

“Kızılcaavlu üvey evlat muamelesi görüyor “

Kızılcaavlu Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Şahanver Sert,“ Pompalardaki arızalara çare bulunamıyor. Halkımız Ramazan Bayram’ın da burada camiye gidemedi. Mahallemiz üvey evlat muamelesi görüyor. Daha önce böyle bir hadise ile karşılaşmadık. Köyün geliri bize ait olduğu zamanlar hiçbir mağduriyet yaşamıyorduk. İzmir Büyükşehir Belediyesine geçtiğimiz zaman sorunlar çözüme kavuşmamaya başladı. Köyün ve suyun gelirini verdik ama karşılığı bu mağdur halimiz. Daha önce mahallemizde 15 saatten fazla bir zaman susuz kalmadık. Bir sıkıntı olduğu zaman her şeyimiz hemen çözüme kavuşuyordu. Fakat İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 gündür bir ufak arızayı yapamadı“ dedi.

Muhtar Özol, “Söylenenlere cevap veremedim“

Kızılcaavlu Mahallesi Muhtarı Şakir Özol vatandaşların 10 gündür mağdur olduğunu belirterek, “Vatandaşımız haklı. Hiç kimsenin vatandaşımızı susuz bırakmaya hakkı yok. Bir Ramazan Bayram’ı geçirmiş bulunuyoruz. Fakat vatandaşımız ağız tadıyla ne misafirini ağırlayabildi, nede temizliğini yapabildi. En büyük sıkıntıyı da ben yaşadım. Çünkü vatandaşlarımızla bayramlaşırken “Muhtarım neden suyumuz yok? Abdestimi alamadım, temizliğimi yapamadım“ sözlerini duymak beni üzdü. Bu sözlerin cevabını ben veremedim. Belki yetkili ben değilim ama vatandaş beni tanıyor. Büyükşehir yasasında aynı şekilde elektrik arızamız oldu, yine İzmir’den ekiplerin geleceği söylendi fakat o zamanda olmadı. O zaman kendi imkânlarımızla sorunu çözüme kavuşturduk. Nereye kadar bunu kendimiz yapacağız, bilemiyorum“ dedi.

Editör: Haber Merkezi