HABER: AYŞE AKYÜZ
 

İlk programlarını Ramazan ayı nedeniyle Gölcük Boğaz camisinde gerçekleştiren Gazi Umurbey grubu izleyenlerden büyük alkış aldı.8 ay önce çalışmalara başlayan grup 20 kişilik ekibiyle Ödemiş’te oluşan bir boşluğu doldurdu.

8 ay önce çalışmalara başladıklarını belirten mehteran grubu üyesi Fazıl Çelik “ Ekibimiz şu an 20 kişilik bir gruptan oluşmaktadır. Hedefimizi grubumuzu 35 kişiye çıkartmaktır.8 ay önce başladığımız çalışmalar hafta bir bazen 2 gün vakit ayırıyoruz. Millî ve manevi değerlerimizi yaşatıp, kültürümüzü Türk Milletine unutturmamak adına, ecdadımızdan bize miras kalan Osmanlı askeri bandosuna sahip çıkmak istedik. Ödemiş’te böyle bir eksikliğini olduğunu hissettiğimiz için arkadaşlarla Ödemiş’te bir mehter takımı kurmak istedik. Ekibimizin yaş ortalaması 20 ile 25 arasında değişmektedir. Mehter takımızın ismini Ödemiş ve tarihimizi temsil eden bir isimle taçlandırmak istedik. Aklımıza Gazi Umurbey Mehter takımı geldi. Mehter grubumuza Ödemiş Gazi Umurbey mehter takımı adını koyduk”

Ödemiş’te kendilerinden talep edilirse etkinliklerde ve törenlerde sahne almak istediklerini belirten Fazıl Çelik, mehter takımlarına sahip çıkılmasını istediler.

Editör: Haber Merkezi