Tarih Araştırmacısı ve Yazarı Behiç Galip Yavuz Yerel Güç Gazetesi ve Yerel Ajans’ı ziyaret etti.

Yerel Güç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dilek Acar Özdemir ile sohbet eden Tarih Araştırmacısı ve Yazarı Behiç Galip Yavuz, öğrencisi olan Özdemir’i yerel grup olarak çıkarmış oldukları Yerel Life ve Yerel Milli Mücadele dergileri için tebrik ederek başarılar diledi. Yavuz, son kitabı "Ödemiş'in Halk Bilgisi" ile ilgilide açıklamalarda bulundu.

Araştırma yazıları ile geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran Behiç Galip Yavuz, Yerel Güç Gazetesi ve Yerel Ajans’ın yayınlarında araştırma yazıları ile destek verecek. Özdemir,  “Değerli öğretmenim Behiç Galip Yavuz’un araştırma yazılarının gazetemiz ve dergilerimizde yer alacak olmasından dolayı öğrencisi olarak bundan büyük bir mutluluk duyacağım. Yer alacak konularla ilgili okuyucularımızın bilgi sahibi olmaları sağlanacak. Ayrıca Ödemiş’in Halk Bilgisi kitabı bugün Ödemişli’yim diyen her evde bulunması okunması ve çocuklarımızın bu konuda bilgi sahibi olmaları açısından yararlı olacak bir kitap” dedi.

Uzun yıllardır Küçük Menderes Havzası’nda tarihi araştırmalarını kaleme alarak geçmişi gelecek nesillere aktaran Behiç Galip Yavuz,   "Ödemiş'in Halk Bilgisi" son kitabı ile Ödemiş’in halk kültürüne yer verdi. Ödemiş’in Halk Bilgisi kitabında, Ödemiş'in, coğrafi ve tarihi çevresi ile tanıtıldığı 600 sayfalık geniş kapsamlı kitapta, Ödemiş ve çevresi ile ilgili çok sayıda kültürel bilgi yer alıyor. 1968 yılından bu yana kesintilerin yer aldığı kitapta yıllar süren bir çabanın, derlemenin, birikimin ürünü olduğunu belirten Yavuz, “ Ödemişlilerden topladığımız derlediğimiz bilgileri bu yapıtla tüm halkımızın okumasına, beğenisine sunduk.  Ödemiş yöresi çok varsıl kültür birikimine iyedir. Önemli olan onu keşfedip, sabırla birer birer toplayabilmektir. Çünkü bir Ödemişli’nin önüne oturup haydi bakalım bana halkbilgisinden örnekler ver dediğinizde, hafızası böyle bir şeye hazır olmadığı ve bu tür bilgiyi aktarabilmek için ortam oluşmadığından size hiçbir şey söyleyemeyecektir. Bunun için baş koşul yanınızda ya da çantanızda bir defterinizin olması ve karşılıklı konuşmalarda önemli halkbilgisi unsurlarını not etmenizdir. Modern dünyamızda halkbilgisi birikimine sahip insanlarımızın sayısı azalmaktadır. Yeni yetişen genç nesil bu konuda ciddi bir birikime sahip değildirler. Kitabımızın konusunda, gelecek on, yüz, bin yıllara kalacak önemli bir kaynak, bir başvuru yapıtı olmasına çaba gösterdik. Yararlı olduğumuz sürece mutluluğumuz sonsuz olacaktır” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi