HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU                                                                                                    

 Saat 10:00’da başlayan törene kaymakam Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem, garnizon komutanı binbaşı Hasan Yüzüak, Başsavcı Celal Tekin, , Ödemiş  ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Höyüktepe, Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, siyasi parti başkanları, daire müdürleri, protokol üyeleri, meclis üyeleri,  gaziler, efeler ve Ödemişliler katıldılar.

   Belediye Başkanı Mahmut Badem tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasından sonra, saygı duruşu yapıldı ve belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunup üç top atışı yapılarak sirenler çalındı .

   Daha sonra Belediye Başkanı Mahmut Badem, günün anlam ve önemini belirten şu konuşmayı yaptı:

“30 mayıs 1919’da, 3 eylülde, 9 eylülde işgalcilere dur diyen kahramanların torunları ve 15 Temmuz’da tankları elleriyle durduran, uçaksavar mermilerine karşı vücutlarını ortaya koyan kahramanlar, kurtuluş günümüze hoş geldiniz. Ödemişimizin 94. Yılı hepimize kutlu olsun.

  3 eylül 1922’de Ödemiş düşmana karşı organize olarak ilk kurşunu atan, sivil halk gücünden oluşan Kuvayı  Milliye hareketini başlatan, işgal güçlerine karşı çıkabileceği düşüncesinin tüm ülkede dalga dalga yayılmasını sağlayan Ödemiş. Kurtuluş tarihimize altın harflerle geçmiştir.”

“50 gün önce bir avuç hain, bir üst akıldan aldıkları talimatlarla, yıllarca ülkenin ve masum insanların umutlarıyla her kesimde örgütlenerek  kendi insanının üzerine tanklar yürütmüş, roket atar ve uçaksavar mermileriyle saldırmıştır. Ancak, bu insanlarımız terörist ve üst akıllarına gerekli dersi vermiştir.”

  “31 mayıs 1919’u 1 haziran 1919 ‘a bağlayan gecede, Ödemiş’i işgal için gelen düşmana direnen, ilk kurşunu atma onurunu kazana onurlu Ödemişliler 3 eylül 1922 ye kadar geçen süreçte her daim düşmanla çarpışmışlardır. Verilen bu onurlu mücadele 3 eylül 1922’de başarıyla sonuçlanmıştır. Bu vatan için kanını ve canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyetini sonsuza denk bağımsız, onurlu , başı dik bir devlet olarak var edeceğimize söz veriyoruz.”

Efeler coştu

İlk kurşun efeler derneği efeleri, oynadıkları birbirinden güzel oyunlarla kalabalığı coşturdu.



Bu arada, Ödemiş Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterileri de törene ayrı bir renk kattı.


Konserler ertelendi

  Öte yandan, Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek Dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlar sırasında üs bölgesine dönmekte olan askeri birliğimize dün gece yapılan saldırı nedeniyle, Ödemiş’in kurtuluş etkinlikleri kapsamında 3-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikler kısmındaki eğlence bölümleri iptal edilmiştir.( 4 Eylül Pazar günü yapılacak olan Mustafa Ceceli konseri ise ileri bir tarihe ertelendi.)

 Bu arada bugün saat 20:00’de 32. Milli Fuar’ın açılacaktır.

                                        

Editör: Haber Merkezi