Kahramanmaraş’ta 23 Temmuz 2013 tarihinde Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü motorize Yunus timinde görevini yapmakta iken kullandığı motosikletin belirlenmeyen bir neden ile devrilmesi sonucu kazada ağır yaralanan Ödemişli Polis Memuru Mehmet Aydiş Gülhane Askeri Tıp Akademisinde tedavi altına alınmıştı.13 aydan bu yana bitkisel hayata yaşam mücadelesi veren Aydiş Cumartesi günü saat 21.30 sularında yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını kaybederek şehit düştü.

Aydiş’in naaşı Ödemiş Emniyet Müdürlüğü önünde dün düzenlenen cenaze töreninden sonra Ödemiş Hamdi Bey caminde kılınan öğle namazının ardından memleketi Bayındır’ın Zeytinova mahallesinde toprağa verildi. Aydiş’in Emniyet müdürlüğü önünde düzenlenen cenaze törenine yakınlarının yanı sıra Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İzmir il Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Ödemiş Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Ziya Yurdakonar ,Daire amirleri ,Ödemiş Ak Parti ilçe Başkanı  Ali Hadim ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Birlik ,Ödemiş Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş şehit Mehmet Aydiş son yolculuğuna uğurladı.

  Uzunkaya “ Kararlı duruşumuzla bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz”

Cenaze töreni Şehit Mehmet Aydiş’in özgeçmişinin okunmasının ardından İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya bir konuşma yaptı. Celal Uzunkaya “Şehit arkadaşımız 13 ay önce geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanmıştır. Ancak 13 ay direnebilmiş 13 ay sonrada şehit olmuştur. Arkadaşımızı şehit rütbesiyle uğurlarken bu ülkeyi hizmet edebilmek için canlarını veda edebilen böyle güzel bir evlat yetiştirdikleri için şehidimizin değerli ailesine teşkilatım adına minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Değerli şehidimizin ailesi sizler bize şehit kardeşimiz bıraktığı değerli kıymetli emanetlersiniz emniyet teşkilatımızın yurdun her tarafındaki emniyet teşkilatı gönülleriyle birlikte sizlere açık olacaktır. Değerli meslektaşlarım sizler çok iyi biliyorsunuz Mehmet emniyet teşkilatımızın, ülkemizin ne ilk nede son şehidimiz olacaktır. Her birinizin yüzlerindeki ifadelerinde keder ve üzüntünün yanında gafur ve kararlı duruşunuzda bu ülke için bu memleket, bu bayrak için gerektiğinde her birimizin tereddüt etmeden canlarını seve seve veda edecek fedakârlık vatanseverlik hasretlerini görüyorum bundan da mutlu oluyorum. Şehit meslektaşım sen rahat uyu senin bayrağını dalgalandıracak meslektaşların ardında bekliyor.”

Uzunkaya’nın ardından Ödemiş müftüsü Mustafa Bilgiç, Şehit Mehmet Aydiş için ailesinden ve vatandaşlardan helallik istedi. Ödemiş Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan törende şehidin eşi Merve Aydiş 6 aylık kızı Asya Aydiş ile birlikte tabutunun başından ayrılmadı. Küçük Asya’nın elleriyle Al bayrak sarılmış babasının tabutunu okşaması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Cenaze esnasın şehit babası Ramazan Aydiş “hayallerim yarım kaldı” diye feryat etti. Burada yapılan törenin ardından Aydiş’in naaşı Ödemiş Hamdi Bey camine götürüldü. Tören Esnasında geçtiğimiz Şubat ayında Şehit düşen polis memuru Gökhan Kirazlı’nın anne ve babası da cenaze törenine katılarak şehittin Annesi Keriman Aydiş ve babası Ramazan Aydiş’e taziyelerini iletti. Camide yapılan tören sırasında şehittin fotoğrafının yere düşüp çerçevenin kırılması yaşanan acıyı artırdı.

Hamdi Bey caminde yapılan cenaze namazı, Ödemiş müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından kıldırıldı. Bilgiç burada da cemaatten ve aileden helallik istedi. Kılınan cenaze namazının ardından Şehidin Albayrağ’a sarılı tabutu resmi törenle  Bayındırın Zeytinova mahallesine gönderilerek toprağa verildi.

Editör: Haber Merkezi