HABER: GAMZE ONAN


Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığının düzenlemiş olduğu okul müsabakaları kapsamında Mart ayında Kütahya’da düzenlenen müsabakalarda Ödemiş’e iki üçüncülük geldi.  17-18 yaş grubu serbest stil grup müsabakalarında 46 kiloda Hüseyin Çiftçi üçüncülük madalyasını alırken, 15-16 yaş grubunda ise Yakup Kalender ise 46 kiloda Denizli’de düzenlenen serbest stil grup müsabakalarında üçüncülük madalyasını aldı.

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi güreş kursiyeri ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi olan öğrenciler yaklaşık bir ay sonra yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak kazandılar. Bu kapsamda Hüseyin Çiftçi Kırşehir’de, Yakup Kalender Rize’de müsabakalara katılacaklar. Güreş Antrenörü Doğan Türkan ve İsmail Birlik Halk Eğitim Merkezi Güreş Kursu öğretmenliği yaparak bu konuda eğitim almak ve kendini geliştirmek isteyen öğrencilere gereken eğitim veriyorlar.

Ödemiş’te güreş alanında alt yapının eksik olduğunu belirten Doğan Türkan, “ Artık Ödemiş’te güreş alanında öğrenci yetişmiyor. Bir öğrenci eğer temelden başlamadıysa onu eğitmek esnetmek çok zor olur. Bir ara güreş sporuna 50. Yıl İlköğretim Okulu destek verdi ama şuan öğrenci yetişmiyor. Başarı getireceğine inandığımız çok öğrencilerimiz var fakat alt yapımız eksik. Buna rağmen Ödemiş’e iki tane üçüncülük geldi. Ben arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.”

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi’nin her zaman, her yerde Ödemişliler ile olduğu sloganını vurgulayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin, “ Halk Eğitim Merkezi olarak Ödemiş’te her yerde olmak zorundayız. Güreş bizim milli sporumuz. Yıllardır Ödemiş’te yapılan bir spor ve spor alanında alt yapısı var. Eğer biz bu alanda hizmet verebiliyorsak ne mutlu bize, iyi bir ekibimiz var hocalarımız ve öğrencilerimiz başarılı işler ortaya koyuyorlar. Bu alanda profesyonel çalışmalarımız var. Klüpleşme konusunda da düşüncelerimiz var. Bu konuda da çalışmalar yapıp Ödemiş’te güreş alanında tam bir yapı kurup, daha başarılı işler yapmak istiyoruz. Çünkü öğrencilerimiz Türkiye derecesi alacak seviyede. İki öğrencimize de Türkiye Şampiyonası’nda başarılar diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi