HABER: GAMZE ONAN


Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği hayırsever vatandaşların destekleri ile üyelerine daha fazla destek çıkmaya devam ediyor. Derneğin yönetiminde engelli aileler ve yakınları bulunuyor.

Ödemiş’te gönüllü engelli ailelerin ve bireylerin yer aldığı dernek geçtiğimiz hafta görkemli bir dernek bürosu açılışı yaptı. Başta Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Ödemiş Belediyesi tarafından dernek binası tahsisi yapılan derneğe Ödemiş ve Ödemiş dışından hayırsever kişiler destek çıkıyor.

Engelli bireyler ve engelli ailelerin zor günlerinde yanlarında olmayı amaç edinen dernek ayrıca düzenlemiş olduğu etkinliklerle engelli bireyleri ve aileleri de bir araya getiriyor. Dernek bürosunun açıldığı günden bu ayana ziyaretçi akınına uğruyor. Her gün engelli bireylerin ve ailelerinde yer aldığı dernek bürosunda ayrıca gün içerisinde görevli olan üyelere Ödemiş’ten hayırsever  Yükselen Pide Özge Şahinoğlu,  Gölcük Restoruant Adnan Taşkan , Akasya sandviç Sedat Dede , Panino Pizza Lider Deren Öner ,Çavuşoğlu Pasta Salonu Tevfik Çavuş, ,Divan Pide Mustafa Bakır , Battal Bey Cavit Dingeçoğlu, Mevsim Büfe Mehmet Dere Bulvar Lokanta Hasan Yalçıner, Hadi Gari Gürcan İlke, Arzum Pastanesi Mustafa Dönmez, Şeker Unlu Mamulleri Şerife Uysal, Tadsam yemek Sıdkı Demir, Dominos Pizza, Deniz Pide Deniz Peker, Ulus Kebap Salonu Şükrü Demirel  firmaları yemek katkısında bulunmaya başladı.

Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkan Yardımcısı ayrıca Yerel Güç ve Yerel Ajans’ın ortağı Dilek Acar Özdemir böyle bir dernekte olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Gazeteci olarak her zaman engelli bireylerin ve ailelerin yanında olmaya çalıştım. Ailelerine de destek olmak gerekiyor. Allah’ın imtihanıdır onlarınki. En çokta anaların yüreği yanar evlatları için. Günümüzde birçok dernek var. Ama faaliyetleri dar alanda kısıtlı ya da düne kadar engelli bireylerin üzerinden kendilerine kazanç elde etmişlerdi. Her zaman engelli ya da aciz, muhtaç bireylerin üzerinden kazanç elde edilmesine, onların durumlarının kullanılmasına karşı çıktım. Ödemiş, Ödemişli engelli bireyler ve aileleri Serpil Aksoy Baştürk gibi bir başkanın ve yönetim kurulunun olduğu bu özel dernekten dolayı şanslı.  Kısa sürede çok işler başaran ve bu konuda mücadeleyi elden bırakmayan başta dernek başkanımız Serpil Aksoy Baştürk’e ve yanımızda olan üyelerimize ve her zaman bizlerden desteğini esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk, “ Derneğimize yapılan destekler her geçen gün artıyor. Herkes küçükte olsa elinden geleni yapmaya çalışıyor. Allah hepsinden razı olsun.  Dernek binamıza kavuşmanın mutluluğunu fazlasıyla yaşıyoruz. Başta Ödemiş Belediye Başkanımız Mahmut Badem ve belediyemize derneğimize destek olan tüm hayırsever dostlarımıza teşekkür ediyorum.  Derneğimizin eksiklikleri giderildi. Sadece gün içerisinde engelli bireylerimiz çocuklarımız dernekte oluyor. Klimamızın olmayışından dolayı üşüyorlar. Buda biraz bizi üzüyor. O nedenle hayırsever bir vatandaşımızdan klima bağışında bulunması bizleri mutlu edecektir. Her gün derneğimize ziyarette bulunan dostlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi