HABER:AYŞE AKYÜZ

Ödemiş Müze ve Arşivi hafta sonu grupların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü Ödemiş ve çevresinden kimi zaman öğrencileri, kimi zaman mülkiyelileri kimi zamanda halk eğitim merkezi kursiyerlerini ağırlamanın mutluluğunu yaşadı.

Ödemiş ÖYKAM Kütüphane Sorumlusu Tuğba Akbörk “ÖYKAM gün geçmiyor ki misafirlerine yenisin eklemesin Perşembe günü 34 kişilik 1961 yıllı mülkiyeliler grubunu ağırladık Cuma günü ise Anafartalar ve İstiklal İlkokullu öğrenci öğretmen ve velilerini ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Cumartesi günü ise müzemizin ismini duyan Manisa Göle Marmara Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri müzemizi gezmek ve görmek için Ödemiş’e geldiler ”dedi.

Gruplar ÖYKAM’ı  gezerek Ödemiş tarih ve kültürüyle ilgili olarak ve efelik kültürüyle bilgiler edindiler. Ödemiş tarihi ile ilgili olarak daha fazla bilgi edinmek isteyenler Ödemiş Yıldız Kent Müzesi ve Arşivi tarafından hazırlanılıp beğeniye sunulan kitaplardan satın aldılar. Manisa Göl Marmara Halk Eğitim Merkezi kurs öğrencilerinden oluşan 25 kişilik bir grup Ödemiş Yıldız Kent müzesini gezerek duygularını anı defterine dile getirdiler.

25 kişilik bayanlardan oluşan grup üyeleri “Ödemiş'te böyle bir kent müzesini görünce çok duygulandık. Bunu Akhisar'da da kültürümüzün korunması ve yaşatılması için Akhisar Belediyesi'ne ileteceğiz."

 Manisa Göl Marmara Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri Ödemiş Yıldız Kent Müzesi ve Arşivi İlk Kurşun sergi odasında bulunan Ödemişli TevfikFikret (Serter)TBMM ordularının İzmir’in kurtarıldığı ve eşinin kendi elleriyle diktiği 2ˣ4 ölçülerindeki Türk bayrağına yoğun ilgi göstererek yakından incelediler.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi