BUGÜN YAĞIŞLI BİR HAFTAYA GİRİYORUZ

İzmir Valiliği, Meteorolojiden gelen bilgiler doğrultusunda vatandaşların uyarılmasını istedi. İzmir’in 22 Ekim tarihinde akşam saatlerinden sonra, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Akşam saatinde Kıyı Ege'de başlayacak yağışların 26 Ekim 2014 Pazar akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Bölgemizde görülecek yağışların kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olabileceği ve ayrıca rüzgârın fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden; ilgililerin ve vatandaşlarımızın sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, fırtına, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önerilmekte.

Yağışlardan nasibini alacak olan Küçük Menderes havzasında da Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Perşembe günü hava kuvvetli sağanak yağışın etkisine sabaha karşı 04.00 sularında girmesi bekleniyor. Yağışla birlikte havzada hava sıcaklığı 22 dereceye düşerken, Rüzgârında 14 kilometre hızla eseceği belirtildi.

Yağışlar yine Cuma günü sürecek ve yağışların kuvvetli olması beklenirken, hava sıcaklığı da 21 dereceye rüzgârın hızı da saate 7 kilometre hızla esmesi bekleniyor.

Hafta sonunda da Cumartesi günü hava Gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak ve hava sıcaklığı 19 dereceye düşecek, Rüzgârda saatte 5 kilometre hızla esecek.

Pazar günü yağışların devam etmesi beklenirken, Yağışların sağanak yağmur şeklinde yağması bekleniyor ve hava sıcaklığı da 17 dereceye düşerken, Rüzgârın hızı da saate 10 kilometre olması tahmin ediliyor 

Editör: Haber Merkezi