Ödemiş Türk Eğitim Sen üyeleri kahvaltıda bir araya geldi

"Milli Bilinç Sahibi Yeni Nesiller Yetiştirmek Birinci Vazifemizdir"

Ödemiş Türk Eğitim Sen  İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen Ecenaz düğün salonunda kahvaltı etkinliğinde Türk Eğitim Sen üyesi Öğretmenleri bir araya geldi.  Etkinliğe Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Kiraz İlçe Temsilcisi Durmuş Balcı, Beydağ İlçe Temsilcisi Çağdaş Avcı ve çok sayıda davetli katıldılar. Etkinlik öncesinde ödemiş İsabet Kırtasiye tarafından üyelerimize Öğretmenler Günü münasebetiyle ajanda dağıtımı yapıldı. Etkinliğin açış konuşmasını Şube Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Tuncay Ünsal yaptı. Ünsal " Ülkemizin dört bir yandan kuşatıldığı, milli ve manevi değerlerimizin yıpratılarak, milli birlik ve beraberliğimizin çökertilmeye çalışıldığı bir dönem yaşıyoruz. Bu durumdan kurtulmak ve muasır medeniyetler seviyesine yükselmek için, ülkesini, vatanını, milletini seven, devletine bağlı, milli bilinç sahibi yeni nesiller yetiştirmek, bizlerin birinci dereceden vazifemizdir.
"Meydanlarda Yem Bekleyen Güvercinlere Benzetildik"

Devlet okullarının üvey evlat muamelesi gördüğünün altını çizen Ünsal "Alın terimiz, emeğimiz çalındı, devlet okullarına kaynak yok diye destek olunmazken, özel okullara teşvik verildi, üvey evlat muamelesi gördük. Enflasyon farkından mahrum edildik. Kendine sendika diyen akiller tarafından, hükümete pazarlandık, emeğimizi sattılar, ekonomik kayba uğradık. Mobbinge maruz kaldık, yargı kararları uygulanmadı hatta hukuk, adalet diye bir şey kalmadı. Fikir ve düşünce farklılığı sebebi ile fişlendik. Alo 147 ye şikâyet edildik. Öğrenci ve veli baskısına, şiddetine uğradık. Kendi bakanlığımız tarafından eleştirildik, yan gelip yatan, aylarca tatil yapan memurlar olarak görüldük, meydanlarda yem bekleyen güvercinlere benzetildik. Saygınlığımız kalmadı, itibarsızlaştırıldık."

Sabahın ilk ışıklarına en yakın zaman olduğunun bilinci içerisindeyiz.

Öğretmen ve öğrencilere olan güvenlerinin sonsuz olduğunu belirten Ünsal ""Biz bunları hak etmedik. Türk Eğitim-Sen olarak, her zaman ve her şartta yanınızda olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bugün birlik olma zamanıdır.Gecenin en karanlık saatlerinin, sabahın ilk ışıklarına en yakın zaman olduğunun bilinci içerisindeyiz. Öğretmen ve öğrencilerimize olan güvencimiz sonsuzdur.Bu vesile ile bin bir güçlük içinde, yokluk, haksızlık ve adaletsizliklere maruz kalmasına rağmen, yılmadan, yıkılmadan, ilkelerinden taviz vermeden, yorulmadan, şaşmadan bu kutsal görevi ifa eden ve geleceğimizi şekillendiren tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum."

Ak saraylarda otururken 11 TL’lik kara lastiği yırtık milletimize reva gören anlayışı reddediyoruz

Tuncay Ünsal'ın Konuşmasının ardından söz alan  Şube Başkanı Merih Eyyup Demir & aralıkta ankaraya gideceklerini belirterek şöyle devam etti. Demir "Memurlar için 2014 yılı kayıp yıldır. 2015 yılı ise bir önceki yılı arayacağımız bir yıl olacaktır. 2015 yılında %3 + %3 zam oranının hedef enflasyon karşısında nasıl bir anlam ifade ediyor olduğunu hepimiz iliklerimize kadar hissediyoruz. Ak saraylarda otururken 11 TL’lik kara lastiği yırtık milletimize reva gören anlayışı reddediyoruz. Hak kayıplarımızın telafisi için 6 Aralık’ta Ankara’ya gidiyoruz. Bütün illerimizden yoğun bir katılımla hak ettiğimizin karşılığını isteyeceğiz. Bize bunu reva gören anlayışı ve bu yaşananları görmezden gelerek koltuk peşinde koşanları protesto edeceğiz."

"2023 hedefimize yön verecek nesli bu şekilde yetiştireceksek vay halimize"

Eğitim sisteminin gün geçtikçe içinden çıkılması zorlaşan sorunlarla boğuştuğunu belirten Demir "Milli Eğitim sistemi artık içinden çıkılması gün geçtikçe zorlaşan sorunlarla boğuşmaktadır. Neresinden tutarsanız elinizde kalır bir sistem haline gelmiştir. Son yaşanan TEOG eğitimde nerede olduğumuzun ve nereye gittiğimizin yeterli bir göstergesidir. Gelecek neslimiz bunları hak etmiyor. 2023 hedefimize yön verecek nesli bu şekilde yetiştireceksek vay halimize"

"Eğitim yöneticilerini tasfiye süreci yaşanmıştır"

Yeni yasa  ile eğitim yöneticikerine tasviye sürecinin başlatıldığına dikkatleri çeken Demir "6528 sayılı yasa ile eğitim yöneticilerimizin yaşadıkları tüm kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir. Eğitim yöneticilerini tasfiye süreci yaşanmıştır. Peki, ne uğruna? İlimizde 480 okul/kurum yöneticisi görevlerinden alınmıştır. Mahkeme süreci devam eden bu konuda da hak yerini bulacaktır. Bugüne kadar tüm zorluklarına katlanan, her yıl kayıt parası adı altında töhmet altında bırakılan bu yöneticilerimizin emekleri hiç sayılmıştır."

"Memleket sevgisi ile dolu ahlaki değerlerine sahip bir nesil yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz"

Nitelikli bir eğitim vermek için her türlü mücadelleyi yaptıklarını belirten Demir"Dershanelerin kapatılmasıyla birlikte okullarımızda yürütülmeye çalışılan yetiştirme kursları arap saçına dönmüştür.Eğitimde yaşananların yakın takipçisiyiz. Geleceğimizin emanetçileri yavrularımızın nitelikli eğitim hakkı için her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Öğretmenlerimizin yok edilmeye çalışılan itibarları için mücadeleye devam edeceğiz. Her türlü olumsuzluklara rağmen geleceğimizin temeli olan eğitim konusunda millet, memleket sevgisi ile dolu ahlaki değerlerine sahip bir nesil yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz."

 

Editör: Haber Merkezi