Ödemiş Ticaret Odası’nda Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sevin’in başkanlıktan düşmesi, ayrıca yönetim kurulu üyelerinden de istifalar sebebiyle boşalan yönetim kurulu yerine TOBB tarafından kayyum atandı.

Kayyum heyeti başkanlığında oluşturulacak seçim takvimine göre süreç başlayacak olup Yönetim Kurulu Başkanlığından düşen Kasım Sevin’in yerine yeni başkan seçilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkındaki Yönetmeliğin Oda ve Borsa Organ Üyeliklerinde ve Genel Kurul Delegeliğinde Boşalma başlıklı 36 ncı maddesinin dördüncü fıkrasına göre;

Oda ve borsa yönetim kurullarında toplantı yeter sayısını sağlayacak sayıda üye kalmaması halinde, yeni organ üyeleri seçilinceye kadar yönetim kurulunun görevlerinin nasıl ve kimin tarafından yürütüleceğinin Birlik tarafından belirlenmesi gerektiğinden, yönetim kurulu seçilinceye kadar geçen sürede oda yönetim kurulu görevini yapmak üzere Avukat Kadir Yetik Başkanlığında, Mali Müşavir Coşkun Açar ile Ege Bölgesi Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa Kalyoncu’dan oluşan Kurul atandı.

Ödemiş Ticaret Odası’nda Avukat Kadir Yetik başkanlığında oluşturulan Kurul, yönetim kurulu başkan ve üyelikleriyle, boş bulunan meslek komiteleri ve meclis üyelikleri seçimlerine ilişkin takvimin belirlenmesi ve sürecin başlaması için çalışmalara başlayacak.

Kayyum Heyeti Başkanı Yetik “En geç 1 ay içinde seçim takvimiz sonuçlanarak, yeni yönetimi seçerek yeni yönetimi göreve getireceğimizi bekliyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi