Ödemiş Ticaret Odası üyelerine Kayıtlı Elektronik Posta (kep) hakkında bilgilendirildi

Kayıtlı elektronik posta İzmir il müdürlüğünde görevli Dilber Arslan, Ödemiş Ticaret odası üyelerine kayıtlı elektronik posta hakkında bilgilendirdi. Arslan şunları söyledi, "Günümüzde daha yaygın internet ağı ile birlikte, fiziki işlemlerden dijital hizmetlere doğru artan oranda bir yönelim var ve fiziki mektuba karşılık e-posta kullanım oranı artmıştır. PTT de bu değişim süreci içerisinde elektronik hizmetler geliştirip sunarak, teknoloji açısından en ileri gelişmişlik düzeyine ulaşmayı amaçlamaktadır.
Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Projesi, posta hizmetlerinde PTT'nin mevcut teknoloji düzeyini ileri götüren bir projedir. KEP günümüzdeki geleneksel posta pulunun elektronik ortamda eşdeğeridir. Tarih, saat, dijital tanımlama logosu, içerik doğrulama ve kriptolama özelliklerinin yanı sıra en önemli yapısı değiştirilemez olmasıdır. KEP projesi kapsamında kullanılan zaman damgası, gönderilerin elektronik olarak orijinalliğinin bozulmadığı ve dokümanın değiştirilmediğinin hukuki kanıtıdır.

KEP sistemine, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile tüzel ve özel tüm kişiler üye olabilecektir. Her üye bir başka üyeye Kayıtlı Elektronik Posta İletisi gönderebilecek ve alabilecektir. Ayrıca gelen iletileri saklamak için ilave kota hizmeti ve cep telefonlarına hesaplarına KEP iletisi geldiğini belirten SMS ile bilgilendirme hizmetlerinden istekleri doğrultusunda faydalanabileceklerdir.

Tüzel kişiler yetkilendirilmiş PTT Merkez Müdürlüklerine başvurarak, gerçek kişiler ise internet üzerinden veya yetkilendirilmiş PTT Merkez Müdürlüklerine başvurarak Kayıtlı Elektronik Posta Hesabı açtırabileceklerdir"dedi.

Haber:Süleyman Güleroğlu

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi