Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin UMEM için yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlandığını ve Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi’nin UMEM kapsamına alındığını bildirdi.                                                                                                      
UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) Beceri’10 Projesi; Türkiye’nin en büyük sorunlarından olan işsizliğe çözüm getirmek üzere TOBB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından yürütülüyor.
Proje, İş-Kur'a kayıtlı işsizlere, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda alacakları meslek edindirme kurslarını takiben TOBB üyesi olan firmalarda sağlanacak ücretli staj imkanı yoluyla deneyim kazandırılmasını amaçlıyor. “Beceri Kazandırma ve İş Edindirme Seferberliği” sloganıyla yola çıkan BECERİ'10 Projesi kapsamında, meslek edindirme kursları ve bunu izleyen staj sonunda başarılı olan kursiyerleri işe alacak firmalara dört buçuk yıla varan sigorta prim teşvikleri sağlanacak.
VASIFSIZ İŞÇİLER VASIFLI HALE GELECEK
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin, “Ödemiş Ticaret Odası olarak hem ilçemizdeki işsizlik sorununun çözümü, hem de eleman ihtiyacı olan firmaların ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla Ödemiş Anadolu Teknik- Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin UMEM Beceri’10 kapsamına alınması konusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ve Ege Bölgesi Sanayi Odası nezdinde, resmi kayıtlarımızda mevcut yazılarımız ve görüşmelerimizle başvurularımızı yaptık.
2011 yılının sonlarında başlattığımız başvuru çalışmalarımızın sonucu, 4 Mayıs 2012 tarihinde yapılan UMEM Beceri’10 Projesi İcra Kurulu Toplantısında Ödemiş Endüstri Meslek Lisemizin kapsama alınmasıyla sonuçlanmış ve resmi yazı ile odamıza bildirilmiştir.
Bu projeyle vasıfsız işçiler vasıflı hale gelecek, iş bulamayan insanlar evlerine ekmek götürecek, ülke ekonomisine katkı da o derece artacaktır. Bu kursların ihtiyaçlara göre açılması ve gençlerin bu alanlara yönlendirilmesiyle, kursu bitirenlerin iş garantisi sağlanmış olacak, hem işveren, hem iş arayan insanlar hem de ülkemiz kazançlı çıkacaktır” dedi.
KURS BİTİMİNDE İŞ HAZIR
Kursu bitiren kursiyerlerin iş bulmak için binbir yere başvurular yapmayacaklarını söyleyen Kasım Sevin, “Referanslar peşinde koşmayacaklar, onlarca kapı çalmayacaklardır. Kurs bitiminde sigortalı işleri hazır olacaktır.
Sonuç olarak ülkemizde sanayicimizin en önemli sorunlarından biri olan kalifiye işgücü eksikliği giderilecek, nitelikli iş gücü problemi bu şekilde çözülürken işverenlerin SSK pirim ödemelerinde kolaylık imkanı sağlanacak ve işi olmayan birçok insana da iş kapısı açılmış olacaktır. 
Kurslarımız hiç şüphesiz Ödemiş’e çok şeyler kazandıracaktır. Oda üyelerimize çok şeyler kazandıracaktır. Oda olarak bu süreçte desteklerini esirgemeyen EBSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ender Yorgancılar’a da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi