Gündemdeki darbe girişimi şiddetle kınanarak, yaralarımızı sarmak, bir daha böyle sıkıntılar yaşamamak için yapılması gerekenler vurgulandı. Akabinde yine Başkanlar, TOBB’nden  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne hep birlikte hareket ederek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ’ı ziyaret etti. İlgili toplantıda Cumhurbaşkanı ERDOĞAN: “ Bizim bu ülkeden başka vatanımız yoktur ve bu ülkemizi de bu sapıklara bırakmayacağız. Milletimiz o gece köken, meşrep, parti farkı gözetmeksizin sokaklara dökülerek, Bizim birlik, beraberlik ve kardeşlikten başka güvenecek dalımız yoktur” dedi. Oda ve borsa başkanlarına çok önemli görevler düştüğünün altını çizen Erdoğan, oda ve borsa başkanlarının, iş adamlarının en çok bir araya geldikleri, istişare ettikleri kesim olduğunu anımsattı ve “Türkiye’mizin ekonomik göstergelerinde hiçbir sorun yok” dedi. 

Yoğun gündemdeki tüm TOBB Heyeti aynı gün;  Başbakanımız  Sayın Binali YILDIRIM ‘ı Çankaya Köşkü’nde ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Konuyla ilgili programlara katılan Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın A.Latif AKA “ 15 Temmuz darbe girişimini, Milletimizin cesareti, gücü ve sağduyusu sayesinde yok ettik. Halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün milli birlik beraberlik günüdür. Devletimizin en yetkili makamlarında bu hususlar birkez daha vurgulanmıştır. Demokrasi uğruna hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve ulusumuza baş sağlığı diliyoruz. Zafer demokrasimizindir. BİZ HEP BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ” dedi. (04.08.2016-Ankara) 

Editör: Haber Merkezi