HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Ödemiş Ticaret Borsası, Denizli Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen Tütün ürünlerinin tescili hakkında toplantıya Ödemiş Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Öz, Genel Sekreter Yardımcısı Onur Akar ve Sistem Operatörü Fırat Yurdakul ile katılım sağladı.

24/12/2017 tarihli resmi gazetede yayınlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun değiştirilerek, “Tütün üreticilerinden yapılan tütün alımları, alım yapan firmalarca üretim yerlerindeki Ticaret Borsalarına tescil ettirilir” ibaresi eklenmiştir.

Bu değişikliği istinaden Ege Bölgesinde bulunan Ticaret Borsalarınca ( Denizli TB, Manisa TB, Uşak TB, Balıkesir TB, Kütahya TB, Muğla TB, Akhisar TB, Salihli TB, İzmir TB, Ödemiş TB) ortak fikir oluşturuldu. Denizli Ticaret Borsası’ nın koordinatörlüğünde tütün tescil işleminin yapılmasına karar verildi. Mutabakat ve işbirliği protokolü imzalandı. İlgili toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Oda / Borsa Daire Başkanı Hasan Erbay ve Borsalar Müdürü Muhibbet Uludoğan da katılım sağladı.

Konu ile ilgili Ödemiş Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Öz, “Tütün ürünlerinde, üretim yerlerindeki Ticaret Borsalarınca tescil ettirilir, düzenlenmesinin mevzuata eklenmesine sağladıkları katkı ve üretilen ürünlere sahip çıktıkları için Denizli Ticaret Borsası’nı tebrik ediyoruz. Borsaların ilgili mevzuatı çalıştırma yönünde, bir araya gelerek tek ses çıkarmaları adına güzel bir toplantı gerçekleştirildi. İlk sezon olması sebebiyle yaşanabilecek sıkıntılar, sorunlar Borsalar arasındaki diyalog ile çözülür. Uygulamanın hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi