İlgili toplantıya Kuru İncir İhracatçıları, üniversite temsilcileri, Borsa temsilcileri ve Aydın ili kuru incir sektör temsilcileri  katıldı.

İlgili toplantıda kayıtlar gerçekleştirilerek, yaklaşan kuru incir sezonu öncesi “Kuru İncirde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Yolları” konularında vurgulamalar yapılmıştır. Ayrıca yapılan ve yapılacak olan jeotermal santrallerin, bölge kuru incirimizi olumsuz etkilediği belirtilmiştir. Tablonun böyle devam etmesi halinde, alternatif ürün aranılmasına gerek duyulacağı ifade edilmiştir. Rekolte tahmin çalışmalarının yeni başlatılacağı, hava şartlarının incir açısından olumlu geçmekte olduğu, genelde ürünün kalitesinde ve veriminde bir sıkıntı bulunmadığı belirtildi.

Konu ile ilgili yapılan toplantı sonrasında Ödemiş Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sayın Turgut Akın: “Faydalı bir toplantı oldu. İhracatçı firmaların sezona bakışı izlendi. Temkinli olunması gereken bir yıl olduğu müşahade edildi. Toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere ve özellikle Aydın Ticaret Borsası’na teşekkür ederiz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi