Türk Hava Kurumu Ödemiş Şubesi Saymanı Hasan İpçi ve Yönetim Kurulu üyesi Şenay Giray Kurban Bayramı ve geçtiğimiz Ramazan Bayramı gelirleriyle ilgili olarak bir değerlendirmede bulunup Türk Hava Kurumunun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türk Hava Kurumu Ödemiş Şubesi 80 bin adet Ödemiş ve çevresinde dağıtılan zarflardan toplamda 87.000 bin TL gelir elde etti. Kurban Bayramında ise Ödemiş merkez bütün şehir yasası ile Ödemiş’e bağlanan köylerden toplam 3 bin deri toplandı. Yeni yürürlüğe giren kanunla birlikte THK geliri tek elden toplanarak, THK tarafından yürütülen faaliyetlerde kullanılıyor. 

Konula ilgili olarak açıklamada bulunan Türk Hava Kurumu Ödemiş Şubesi Saymanı Hasan İpçi “Ödemiş Türk Hava Kurumu Şubesi olarak Ramazan Bayramında 8 bin adet dağıtmış olduğumuz fitre zarfından, Ödemiş ve bütün şehir yasası ile birlikte Ödemiş’in mahallesi olan köylerden toplamda 87.000 TL gelir elde ettik. Vatandaşlarımızın Türk Hava Kurumuna olan ilgisi % 50 oranında oluyor. Bu sene THK geliri çıkan bir kanunla bölünmeden tek elden toplanarak THK çalışmalarına kullanıldı. Toplanan paralar THK tüzüğü gereğince havacılık faaliyetlerini sürdüren gençlerimizi için harcanmaktadır. Büyükşehir yasası ile deri toplama faaliyetlerinde bir düşüş yaşandı. ”

Türk Hava Kurumu tarafından kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile ilgili olarak bilgi veren İpçi “Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitedir.2011 yıllından beri faaliyetlerini sürdürmektedir. Projeler ise devam etmektedir. Üniversitemizin dünya çapında 68 öğrencisi bulunmakta ve THK üniversitesinde eğitim almaktadır. Türk Hava Kurumu tarafından Şehit ve Gazi çocuklarına ücretsiz burs imkânı sağlanmaktadır.”

Türk Hava Kurumu tarafından toplanan fitre ve kurban derileri geliri ile faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten THK Ödemiş Şube Saymanı Hasan İpçi “THK Kurumu tarafından toplanan yardımlarla Türkiye de bazı sosyal sorumluluk projelerini yürütüyoruz. Bunların arasında acil durumlar için hava ambulansı, Orman yangınlarına desteklemek amacıyla uçak alımı, Sağlık Bakanlığı ile koordinatlı olarak hava ambulans sürdürülerek jet uçaklarıyla Organ nakli yapılmaktadır. Bunların yanı sıra THK tarafından Milli Uçak proje yapımı sürdürülüyor. Yapım aşamasında olan milli uçağımızın da 1 yıla kadar uçuş yapması bekleniyor. THK tarafından ülke geneline lojistik hizmeti veriliyor.”

 

HABER: AYŞE AKYÜZ-GİZEM DURMAZ

Editör: Haber Merkezi