HABER: HATİCE ÇAVDAR

Ödemiş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ihtiyaç sahibi ailelerin, kışlık kömürünü dağıtmaya başladı. Ödemiş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan liste çerçevesinde Ödemiş’te ihtiyaç sahibi 6 bin aileye, toplam 3 bin ton kömür yardımı yapılıyor.

Hane muhtaçlık sınırı kriterleri altında kalanlara dağıtılıyor

Ödemiş SYDV tarafından yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve mahallelerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtımının başlandığı ve kısa sürede tamamlanacağı belirtilirken, dağıtıma bu yıl sevkiyatlardan doğan sıkıntılardan dolayı erken başladığı bildirildi. 80li yıllarda vakıfların kurulmasıyla başlayan, vakıfların ihtiyaç sahiplerine yönelik, hane muhtaçlık sınırına ve ailede ki ebeveynlerin gelir giderler durumuna göre, hane muhtaçlık sınırının altında kalanlara, yakacak yardımı yapılıyor. Bu suretle Ödemiş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde Ödemiş’in 99 Mahallesinde kömür dağıtımı yapılıyor.

Kömürü bu yıl yaz aylarında dağıtmasının nedeni ise  Soma firmasıyla yapılan anlaşma ve firmanın bize listeyi oluşturup teslim edin, geçen sene gecikmeden dolayı yaşanan sıkıntının bu sene tekrar yaşamayalım diyerek bizden listeyi istediler.  bizlerde vakıf olarak fakirlik yardımı alan ve en ihtiyaç sahibi kişileri tespit edip listeyi firmaya gönderdik firmada dağıtıma başladılar.

Her aileye 500 kilogram kömür

 “Geçtiğimiz yıl 6 bin ihtiyaç sahibi aileye 500er kilogram kömür dağıttık. Dağıtılacak kömürler Manisa’nın Soma ilçesinden geliyor. Bu yıl aile sayısını 6 bine aileye kilogramı 500 e yükselttik. Bunu mütevelli heyeti belirliyor. Ailelerin gelir giderlerini, hane muhtaçlık sınırlarını hesaplayıp, kriterlerin altında kalan ailelerimize kömür yardımı yapıyoruz. Yüklenici firma dağıtımı minimum 10 kişi tüm hızıyla çalışıyor. Şu an Ödemiş Merkezde Kömür dağıtımı bitti. Köylerde dağıtımımız devam ediyor. Ödemiş Merkezde evinde bulamadığımız ihtiyaç sahibileri için  dağıtım tekrar başlayacaktır.”
99 mahallede 5 bin aileye 3 bin ton kömür

Yüklenici Firma ortaklarından Mesut Çaylıoğlu ve Rıdvan Köroğlu, “kış yaklaşmadan önce yoğun bir çalışmayla yakacakları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hava sıcaklıklarının da artık kış şartlarına düşmesinin bilinciyle bir an önce bütün ailelere kömürlerini yetiştirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. 3 bin ton kömürü, 99 mahallemizde, 5 bin ihtiyaç sahibi aileye bir an önce ulaştıracağız. Ödemiş içinde dağıtımımız bitti. Kömürlerini alamayan ihtiyaç sahipleri Kaymakamlık Sosyal yardımlaşmaya başvurmalarını rica ederiz. Dağıtımlarımız devam ediyor.”dedi.

Editör: Haber Merkezi