Ödemiş’te, Büyükşehir Belediyesi'nin evsahipliğinde bu yıl 11'incisi düzenlenen Balkanlılar Halk Dansları Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Salı Pazarı'ndaki festivale Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Bosna-Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Yunanistan,, Sırbistan, Kosova dans ekipleri katıldı. Romanya Başkonsolosu Mioara Stefan ve Makedonya Fahri Konsolosu Kemal Baysak'ında izlediği festivalde katılımcı ülkelerin ortaya koyduğu dans gösteriler izleyenlerden bol bol alkış aldı.

Festivalde konuşan Makedonya Fahri Konsolosu Kemal Baysak, "Dokuz ülkenin bir araya gelerek kültürlerini sergilemeleri, ülkelerin birbirlerini tanımaları ve kültür alışverişi yapmaları büyük bir olaydır. Bu bir eğlence değil kültür alışverişidir" dedi. Ödemiş Balkan Göçmenleri Kültürü Yardımlaşma, Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Satılmış, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından, sahneye çıkan Türk ekibi oynadığı 'Zeybek' gösterisiyle izleyicileri coşturdu. Kosova ekibi "Mendil Elinde" isimli parça eşliğindeki gösterileriyle uzun süre alkış aldı. Festival, konuk ülkelerin ekiplerinin gösterileriyle gece boyunca sürdü.


Editör: Haber Merkezi