Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' düzenlediği yürüyüşle kutladı.

ADD Ödemiş Şubesi tarafından düzenlenen '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' yürüyüşü İzmir ve Ödemiş Baro Temsilcileri, Eğitim-İş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen temsilcileri ve Ödemişli vatandaşlar katıldı. Saat 18.30'da Salı Pazarı'nda başlayan yürüyüşte Türk Bayrakları ile yürüyen kalabalık "Atatürk'ün askerleriyiz" sloganları attı. Atatürk Heykeli önüne grup saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. ADD Ödemiş Şubesi Başkanı Gürcay Işık, yaptığı açıklamada:

"23 Nisan Ulusal tarihimizde büyük bir dönüm noktası ve Türk ulusunun kendi bağımsızlığını eline aldığı gündür. Egemenliğin kayıtsız, koşulsuz ulusa ait olduğu bu yeni yönetim biçimi, Türkiye Cumhuriyeti'ne yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkese birey olma olanağı sağlamış ve bunun sorumluluğunu da yüklemiştir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı egemenliğin ilan edildiği ve Büyük Önderimiz Atatürk’ün çocuklarımıza ve hatta dünya çocuklarına armağan ettiği tek çocuk bayramıdır.
"Ancak son yıllarda başka ülkeler bizden örnek alıp 23 Nisan bayramını çocuklara armağan edip kutlamaya çalışırken ülkemizde eskiden olduğu gibi çocuklarının – gençlerin kutlayacağı toplu bayram  gösterileri artık olmamaktadır, olamamaktadır.Burada toplanan şu kalabalık eski görkemli bayramlarını geri istemektedir.Bu kalabalık, yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızın kutlayacağı bayramları isterken, çocuklarımızın  fikirleri ve emelleri karanlık olan kişilerden korunmasını istemek de en doğal hakkıdır diye düşünmektedir.Bu kalabalık her alanda olduğu gibi ATATÜRK’ün emanetlerinin bekçileriyiz diye haykırmak için buradadır.
Yarınlarda Ulusal Birliğe, Laik Cumhuriyet’e, Çağdaş Demokrasiye, Barışa, Çevreye ve tüm güzelliklere karşı hassas bir toplum yaratacaklarına, en kutsal emanetleri olan Cumhuriyet’i her türlü iç ve dış saldırılara karşı canları pahasına koruyup, gelecek nesillere taşıyacaklarına olan inancımla, tüm çocuklarımızın bayramını kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyor ve sözü genç kardeşime bırakıyorum" dedi. 
Daha sonra, Umay Güldem Boyacı isimli öğrenci şiir okudu. Onuncu Yıl Marşı'nın okunmasının ardından kutlama sona erdi.

Editör: Haber Merkezi