Bu sene 10.su düzenlenen Süs Bitkileri Sergisinin ardından genel değerlendirme yapan Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Cabbar, “Ödemiş’te binlerce üretim ve bu sektörden ekmek yiyen insanlardan bizler aslında sorumluyuz. Bizler üreticinin önünü açmak için bu görevlerde bulunmalıyız. Yoksa koltuğa otur, seçim zamanı tekrar üyelerden oy istersiniz. Bu makamlar oturma yeri değil, daha fazla çalışma yeridir. Sergimizin gelecek yıllarda daha güçlü, düzenli, kalıcı ve sürdürülebilir Ödemiş markası olmak için çalışmalıyız.

Bu sene düzenlediğimiz sergimizde elimizden gelen gayreti gösterdik.

Fedakârlıktan da kaçınmadık. İcraat üzerinden noksanlarımızı daha iyi tespit etmek kolaydır. Mücadele de belirli bir başarıya doğru gidiyoruz.

Başta üretici, özellikle Süs bitkisi üreticilerinin hepsi memnun ve katıldıkları için pişman değiller. Çevreye ve istihdama güç katan bir sektör. Sergiye daha fazla özen göstermek durumundayız.

Gelecekle ilgili doğru hareket ediyoruz. Bölgemiz için önemli olan bu sektör büyüyor. Basın konuları iyi takip ediyor ve yerel basınımıza da katkılarından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Burada doğruyu yansıtıyorsunuz. Bu sene 120 firma katıldı. 82 üretici firma, 25 lojistik firma, 13 kurumsal firma, belediyeler, kooperatifler yer aldı.

220 stantla ilk kez geniş katılım oldu, yer olsa daha stant açılacaktı.

Her şeye rağmen eski Kaymakamımız Abdullah Dölek ve yeni Kaymakamımız Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanımız Mahmut Badem ve sergimize destek veren sponsor kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Bu yıl ki sponsor sayısı geçen seneye göre 5-6 kat fazla oldu. Bunu da kamuoyunun dikkatine sunuyorum” dedi.

 NAZİF HARUPÇU

 

Editör: Haber Merkezi