Şoförler Odası binasının alt katında verilen eğitim seminerinde konuşan Başkan Tahir Silay, “Bugün Odamıza üye meslektaşlarımızın, gerek servis araçlarında, gerekse yolcu taşımada davranış biçimleri ve müşteri ile iletişimin ana konuları hakkında eğitimcilerimiz bilgiler verecek.

Bunun yanında Trafikte güvenli sürüş eğitimi, trafik kurallarına uyulması ve buna paralel yeni yönetmeliklerle ilgili bilgilendirmelerimizi de İzmir Emniyet Müdürlüğünden bir arkadaşımız sizlere bilgiler verecektir” dedi.

Başkanın açılış konuşmasının ardından Halkla İlişkiler Eğitim uzmanı Hülya Dinçer, Bir şoförde olması gereken davranış biçimleri, müşteri, şoför ilişkileri, Müşteri odaklı iletişimde hedef neler olmalı gibi konular hakkında bilgiler verdi.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden Bölge Trafik ekipler amiri Mustafa Sarı’da,

Trafik kuralları, güvenli sürüş teknikleri ve şoför esnafının yapması gereken ve uyması gereken kurallar, Trafikte yeni yönetmelikler ve bunların getirdiği yükümlülükler hakkında bilgiler verdi.

200 şoför esnafının katıldığı seminerde, katılımcılara kar helvası ikramı yapıldı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Ulaşım Biriminden Efe İnce Doğan’da, Trafikte araç sürücülerinin alkol ve uyuşturucu testleri konusunda bilgi vererek, “Bugün Şoför esnaflarımızın yeni trafik yönetmeliğinde yer alan uyuşturucu ve alkol testleri için Verem Savaş derneği ile anlaşma yapıldı ve testlerimiz Verem savaş tarafından 40 lira ücret karşılığında yapılacak. Bu testler büyük hastanelerde 120-160 lira arasında yapılmakta idi. Esnaflarımız böylece daha ucuza be testleri yaptırma imkanı bulacak” dedi.

  

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi