Ödemiş Şoförler Odası 26-27 Kasım tarihleri arasında Ankara’da yapılan 4. Esnaf Şurası’nda Ödemişli şoförlerin sesini duyurdu konuyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren Ödemiş Şoförler Odası Başkanı Tahir Silay şunları söyledi.

26-27 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 4. Esnaf Sanatkârlar Şurası 1998 yılından beri yapılmıyordu. Şuramız 26 Kasım 2014 tarih itibariyle Gümrük ve Ticaret Başkanlığı ve Türkiye Esnaf Sanatkârlar Konfederasyonu (Tesk) Başkanı ortaklaşa düzenlediği ve cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara Ticaret Odası (ATO)  Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye genelinde beş binden fazla Esnaf Odaları Başkanı toplantıya katıldı.

Toplantıdaki öğleden sonra yapılan oturumunda ise İcra Kurulu’nun seçilmesi Şura gündemi belirlendi, komisyonların seçimi yapıldı ve 5 ana Madde üzerinde oturumlar başladı. 5 ana maddeler şunlardı; ”Mevzuat, Mesleki Eğitim, Vergi ve Sosyal Güvenlik, yenilikçilik, Sayın Bakanımızın açıklamasına göre Şuramız artık iki yılda bir toplanacak. Ayrıca karara bağlanan bildirgeler Gümrük ve Ticaret Bakanımız tarafından bildirilecektir. Toplantı sonrası Ödemiş Şoförler, Kiraz şoförler, Tire Otobüsçüler, Selçuk Şoförler Odası başkanları, İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile birlikte Tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Türkiye Şoförler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın'ı makamında ziyaret ederek, kendilerini yeniden göreve seçilmesinden dolayı tebrik ettik ve ilçelerimizin şoför esnafının sıkıntılarıyla ilgili olarak kendilerine dosya sunduk. Daha sonra toplantıya katılan tüm Esnaf Odaları başkanlarıyla birlikte CHP İzmir Milletvekilimiz Mehmet Ali Susam'ın davetlisi olarak Melis’te yemeğe davet edilerek yemeğe katıldık. Emeği Geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

Editör: Haber Merkezi