HABER: NAZİF HARUPÇU


 Türkiye’de Sanayi sitelerinde önemli yere sahip olan Ödemiş Sanayi sitesinde işletme sahipleri, imalatçılar günümüzün şartlarına uygun olarak teknolojik değişim ve gelişmeleri de yakından takip etmekteler.

Bir zamanlar aynalarla ve ibreli ayar sistemleri ile yapılan araçların rot balans ayarları şimdi teknolojinin son gelişimleri ile yapılmakta.

Ödemiş Sanayi sitesinde Rot Balans ayarı yapan 17 yıllık tecrübeye sahip Ferhat Çeşme şunları söyledi, “Devir araçlarda teknoloji devrine doğru gitmekte. Ve yeni üretilen araçlarda son derece hassas teknolojik cihazlarla üretilmekte.

Biz ustalarda bu teknolojiye ayak uydurmak zorundayız. Bu kapsamda araçları 3 D teknolojisi ile bilgisayarlı rot ayarı ve kamera sistemi ile de şase ayarlarını yapmaktayız. Böylece şase ayarları, dingil ayarları, ön ve arka rot ayarları ile arıza tespitlerini yapabilmekteyiz.

Bunun yanında Jant doğrultma, far ayarları yapılmakta.

Ayrıca Lastik ve Jant satışlarımızla hizmet vermekteyiz. Goodyear, Mıchelın, Lassa, lastiklerinin Kormetal, Carre, Powca jant satışları yapmaktayız.

 Rot ayarsız araba yoldan çıkmaya ucmaya hazır ! Rot ayarlarınızın bozulduğunu farkedemeyebilirsiniz ! Az ayar kaçıklıgı kritik anlarda etkisini gösterir arabayı yoldan çıkarır! Normal kullanimda bile suspansiyonlar burclar alttakimlar salinim yapar rot balans ayari bozulur, yol darbeleri daha cok bozar. Balansda lastik jant test edilip incelenir ayarla titreşim yapması önlenir. Rot balans ayar değerleri gerçek ölçümle ayarlanmadıkca arabanıza güvenmeyin. Rot balans ayarlarının her 5 bin kilometrede bir yaptırılması gerekir. Bu şekilde lastiğinizin ömrü uzadığı gibi, can güvenliğinizi artırır" şeklinde konuştu.

 Ödemiş Sanayi sitesi 4. Sokakta hizmet veren Ferhat rot balans Tüm araç sürücülerine kazasız yolculuklar diledi.

Editör: Haber Merkezi