HABER: NAZİF HARUPÇU


Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 170. Yılı nedeniyle her yıl, Türkiye genelinde Nisan ayının ilk haftasında başlayan kutlama etkinlikleri Ödemiş’te de, önceki gün akşam Nokta tiyatrosunun sunduğu, “Komiki meşhur dümbüllü” oyunu ile başladı.

Ödemiş Belediye hizmet binası Büyük salonda düzenlenen tiyatro etkinliğinde, Nokta tiyatrosunun sunduğu “Komiki meşhur dümbüllü”

Adlı oyunu Abdullah Şahin, Çiğdem Tunç, Bora Gencer, Sema Aras,

Öykü Yiğit sahneledi.

Doğaçlama mizah türü Tuluat tiyatrosunun büyük ustalarından İsmail Hakkı Dümbüllü ’nün hayatını konu alan oyun 2 perde halinde sahnelendi.

Tiyatro etkinliğine, Kaymakam Celil Ateşoğlu, Ödemiş Ağır Ceza reisi Emirşah Baştoğ, Hâkim ve Savcılar, Emniyet Müdürü Okan Kestek, Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, Polis teşkilatında görev yapan polisler ve eşleri, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Emniyet Müdürü Okan Kestek gösteri sonrası Tiyatro oyuncularına çiçek verdi.

Tiyatro oyuncuları adına konuşan Çiğdem Tunç, “Türk Polis teşkilatının 170. Onur yılını kutluyoruz. Canımızı, geleceğimizi, bugünümüzü ve yarınımızı ve her şeyimizi emanet ettiğimiz, Polisimizin teşkilatının 170. Yılında taçlanmasını kutlarken, Bizim için canını verirken, Bizde gözümüzü kırpmadan canımızı veririz. Buda böyle bilinsin” dedi.

Teşekkür konuşması için sahneye çıkan Kestek burada yaptığı konuşmasında, “Lütfen sizler canınızı vermeyin, Buraya gelin ve burada güzel güzel oyunlarınızı sahneleyin. Ağzınıza sağlık, dilinize sağlık. Bize bu güzellikleri verin yeter. 170. Yıl dönümümüzden sonra gelecek yıllarda da devamını bekliyoruz ” dedi.

Tiyatro sanatçısı Bora Gencer’de, “Bizim sizden bir ricamız var. Eğer, Fenerbahçe’ye dönmezseniz, sizi Galatasaray’a bekleriz” diye esprili konuşma yaptı.

Kaymakam, Ağır ceza reisi ve Emniyet Müdürü sanatçıları tek tek kutlayıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Şahin, “Geleneksel Türk tiyatro konservatuvarımız hala yok”

Tiyatro sonrası Kuliste açıklama yapan Usta oyuncu Abdullah Şahin,

“İsmail Dümbüllü ‘nün hayatını anlatan bir oyun sahneledik. İsmail Dümbüllü geleneksel Türk tiyatrosunun duayenlerinden. 1973 yılında kaybettiğimiz üstat, Geleneksel Türk tiyatrosunu bugünlere getiren usta.

İsmail Dümbüllü ‘nün jübilesinde, Vasfi Rıza Zobu, Tiyatro dünyasının Darül bedayinin kurucularından sayılır.  Bir mektup yazar ve derki; Geleneksel Türk tiyatrosu çok önemlidir. Konservatuvarlar kuruluyor evet kurulsun. Tiyatro, bale, Konservatuvar, Müzik ve dans tabii ki kurulsun.

Neden? Geleneksel Türk Tiyatrosu Konservatuvarı yok. Bunu 1973 yılında Vasfi Rıza Zobu, Dümbüllü’ye yazıp göndermiş. Halen ne yazık ki; Bizim kendi öz geleneğimiz olan geleneksel Türk tiyatrosu yok. Sadece bunun altını çizmek istiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi